“Esperant Mr. Bojangles” al Teatre Poliorama

Sílvia Abril, Lluís Villanueva i Lua Amat protagonitzaran “Esperant Mr. Bojangles” al Teatre Poliorama

“Esperant Mr. Bojangles” està dirigida per Paco Mir i es podrà veure del 2 de febrer al 24 de març

Redacció.-Esperant Mr. Bojangles és una història sobre l’amor incondicional, sobre els abismes de la bogeria i sobre el poder de la ficció, on l’escenografia i el disseny de llums es fusionen per fer viatjar l’espectador en el temps i en l’espai durant l’hora i mitja que dura l’espectacle. Esperant Mr. Bojangles estarà en cartellera al Teatre Poliorama del 2 de febrer al 24 de març.

Barcelona, 12 de gener de 2024. Esperant Mr. Bojangles és la primera versió teatral en català del bestseller En attendant Bojangles de l’escriptor francès Oliver Bourdeaut, adaptada i dirigida  per l’actor, productor teatral i artista plàstic Paco Mir. L’obra, inspirada en l’esbojarrada parella formada pels escriptors Scott i Zelda Fitzgerald, narra la vida d’una estrafolària família, tendre i divertida a través de la mirada meravellada de la filla d’aquests pares tan poc tradicionals.

Sílvia Abril, Lluís Villanueva i Lua Amat protagonitzen la primera versió en català de l’adaptació teatral de la novel·la d’Oliver Bourdeaut (Nantes, 1980), que va aconseguir un èxit aclaparador a l’escena francesa de la mà del text de la traductora parisenca Victoire Berger-Perrin (París, 1982), autora també de la versió espanyola estrenada a Màlaga el 2022.

El polifacètic Paco Mir és l’autor de l’adaptació en català i de la direcció d’aquesta història que pren el títol de la cançó Mr. Bojangles de Nina Simone per submergir l’espectador en una dècada de la vida d’una extravagant parella que viu a contracorrent. El seu amor és màgic, vertiginós, una festa perpètua, i casa seva, un espai on només hi caben el plaer, la fantasia i l’amistat. Mir explica que “és la història d’una família que va decidir que la vida s’havia de viure sense posar-hi límits. És la història d’una parella que es va estimar com mai s’havia estimat abans cap parella, però també és la història d’una nena que busca una resposta a la pregunta que es fa cada nit: Com s’ho faran els altres nens per viure sense els meus pares? I, per damunt de tot, és una història d’amor”.

L’actor Lluís Villanueva dona vida al pare de família: un vitalista escriptor que no concep una vida assossegada i monòtona, que fa feines d’allò més curioses i cada dia rebateja la seva dona, (Sílvia Abril), amb un nom diferent. Tenen per mascota una exuberant grua damisel·la i cada dos per tres organitzen festes sonades a casa seva. La filla viu en un univers ple de poesia, de quimeres, de moments sorprenents on la mare interpreta el seu paper extravagant i esdevé la batuta d’aquesta feliç orquestra de tres que és el nucli familiar. De mica en mica, de manera gairebé imperceptible, les extravagàncies de la mare comencen a fregar la bogeria, però a través de mentides piadoses, el pare s’esforça per endolcir la crua realitat davant la seva filla, el personatge de Lua Amat.

 

Una història delicadament emotiva i delirantment divertida amb el teló de fons de la salut mental  

Esperant Mr. Bojangles és una història universal d’amor absolut i incondicional però també aborda des d’una mirada divertida i esperançadora un assumpte de vital importància: la malaltia mental. La crisi vital que pateix la mare la porta a viure una vida farcida d’ il·lusió, art i creacions, convertint la rutina familiar una festa perpètua fins que aquest somni s’esguerra i apareix amb la dolorosa realitat.

Al llarg dels 90 minuts que dura el muntatge, l’espectador s’enlluernarà amb la intensa vida dels protagonistes d’aquesta història tan emotiva com delirant que recorre múltiples localitzacions: seran a un pis a França, a un Castell a Espanya, dins una escola, dins un Cadillac, en un hospital, en un hotel i en una desena de festes, tot plegat amb més d’una vintena de canvis de vestuari.

 

Fitxa artística

 de Victoire Berger-Perrin

A partir de la novel·la de Olivier Bordeaut.

Direcció i adaptació: Paco Mir
Ajudant de direcció: Estel Solé

Intèrprets: Sílvia Abril (mare), Lluís Villanueva (pare) i Lua Amat (filla).

Escenografia i llum: Mariona Ubia
Vestuari: Maria Armengol
Música: Jofre Bardagí
Disseny de so: Marçal Cruz
Disseny gràfic: Rubén Salgueiros
Fotografia: Daniel Escalé / David Ruano

Ajudant de producció i regidoria: Minerva Prat
Ajudant de producció i administració: Andrea Quevedo
Direcció tècnica: Eudald Gili
Direcció de producció: Carles Roca

Agraïments: Susanna Garachana

Una producció de Vània Produccions

Etiquetes: