Silvia Avallone, la nova revelació literària italiana, presenta 'D’acer'

Una novel·la sobre L'adolescència i la recerca de la identitat, guanyadora del Premi Campiello i finalista del Premi Strega

‘D’acer’ (Edicions 62) narra la història D’amistat de dues adolescents que viuen en un poble obrer del nord D’Itàlia. Francesca i Anna creixen en un ambient social degradat i dur, amb una realitat incòmoda plena de violència, drogoaddicció i delinqüència, on L’absència de les il·lusions complica encara més la seva adolescència. Però elles estan disposades a lluitar i tractar D’arribar a aconseguir els seus somnis utilitzant la seva exuberant bellesa i una agressiva vitalitat.

Novel·la social, novel·la generacional, novel·la sobre L’adolescència. D’acer és un cos a cos amb la matèria, amb L’acer de les fàbriques que es fon però també amb el cos adolescent que es transforma i canvia; un cos a cos en què molts joves arrisquen la vida i les il·lusions i al que molts pocs aconsegueixen donar una interpretació. En un temps en què alguns diuen que la classe obrera ja no existeix, Avallone dóna veu a tot un món a la recerca de la identitat.

La novel·la serà a les llibreries a partir del 8 de setembre.

L’autora

Silvia Avallone va néixer a Biella (Itàlia, 1984). Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Bolonya. D’acer és la seva primera novel·la. Va començar la seva carrera literària amb relats curts i poemes per a prestigioses revistes com ClanDestino i Nuovi Argomenti. El 2007 va publicar la seva primera obra, L’antologia poètica ‘Il livro dei vent’anni’, amb la qual va guanyar el premi Alfonso Gatto 2008 a la millor Opera Prima. Però el reconeixement va arribar el 2010, amb la publicació de ‘D’acer’, la seva primera incursió en el món de la narrativa. A més de convertir-se en un gran èxit de crítica i públic, amb aquesta novel·la Avallone ha guanyat diversos guardons com el Premi Campiello 2010 a la millor Opera Prima, el Premi Flaiano 2010 de narrativa o el Premi Fregene 2010. L’obra va rebre el suport definitiu en quedar finalista del Premi Strega 2010, considerat el més prestigiós de les lletres italianes, i ara acaba de rebre el Premi dels Lectors de L’Express (2011).