Sílvia Pérez Cruz guanya el ll Premi Miquel Martí i Pol

El premi està dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill

Sílvia Pérez Cruz ha guanyat el II Premi Miquel Martí i Pol, del Certamen Terra i Cultura, impulsat pel cantant Lluís Llach i patrocinat pel Celler Vall Llach, amb la cançó “Covava l’ou de la mort blanca”, sobre un poema de Maria-Mercè Marçal. El premi, dotat amb 5.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill, s’atorga a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia catalana. El jurat format per Lluís Llach (cantant), Lluís Marrasé (periodista i expresident de l’ACIC), Emili Teixidor (escriptor), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock) i Ramon Muntaner (director de la SGAE a la Zona Mediterrània) també ha atorgat un segon premi, el Premi Celler Vall Llach, a Joanjo Bosk per a l’adaptació del poema de Josep Palau i Fabre “Beatus Ille”.

En aquesta edició, que s’ha fet pública a la seu de l’SGAE a Barcelona, han estat també finalistes Josep Tero per la músicació del poema de Carles Fages de Climent “A Griselda…”, Maria del Mar Bonet per la seva adaptació de Marçal amb “Cançó de la bruixa cremada” i VerdCel per “Paraigua, fa# SoL'”, de Joan Brossa. La tria dels finalistes s’ha realitzat sobre les 467 musicacions de poemes en català que s’han editat el darrer any, des de l’11 de setembre del 2008.

La primera edició del concurs la va guanyar la cantautora valenciana Clara Andrés amb “Personatges”, una adaptació del poeta Josep Pedrals. Precisament, aquest tema també ha guanyat –en la seva versió de videoclip– el primer premi de la seva categoria al festival de Cinema Inquiet, celebrat aquest mes a Picassent.

Etiquetes: