Simposi Literatura i pensament en Salvador Dalí

Participaran en el Simposi alguns dels més destacats especialistes internacionals en l'obra literària de Salvador Dalí

Els propers dilluns 16 i dimarts 17 d’abril es durà a terme el Simposi Literatura i pensament en Salvador Dalí a Figueres. L’assistència al Simposi és lliure i gratuïta i es durà a terme al Teatre-Museu Dalí de Figueres.
La Càtedra Ferrater Mora, que lidera el professor de la UdG Josep M. Terricabras, organitza cada any diversos actes, simposis i lliçons. Des del 2002, dedica també un Simposi anual a algun pensador català contemporani. El Simposi D’aquest any es dedica a Salvador Dalí (1904-1989), però no al Dalí artista, sinó al Dalí escriptor i pensador, tractant amb detall els aspectes literaris de Dalí. 
 
‘Una nit, durant un concert, a la residència de la princesa de Polignac, vaig envoltar-me D’un grup de dames elegants, les més vulnerables a les meves elucubracions. La meva obsessió amb el pa m?havia conduït a una fantasia que cristal·litzà en el projecte de la fundació D’una societat secreta del pa, L’objecte de la qual seria la sistemàtica cretinització de les masses. Aquella nit, entre copes de xampany, vaig exposar el pla general (…)’. 
Hi ha, certament, un Dalí escriptor inseparable del pintor, com per exemple el D’aquest fragment de la Vida Secreta ?les seves primeres memòries’, que va escriure el 1942 i que arrodoniria el 1965 amb Diari D’un geni. La relació de L’artista amb L’escriptura ha estat ja tractada anteriorment, però el pensament de Dalí exigeix una relectura permanent dels seus textos. El Simposi de la Càtedra Ferrater Mora s’inscriu en aquest corrent de relectura, sobretot crítica, i també en L’objectiu fundacional de la Càtedra de reconèixer i difondre el pensament de grans autors catalans contemporanis.
Participaran en el Simposi alguns dels més destacats especialistes internacionals en l’obra literària de Salvador Dalí: Juan Manuel Bonet, David Lomas, Enric Casasses, Vicent Santamaria de Mingo, Astrid Ruffa, Lucia Moni, Joan M. Minguet Batllori i Eugenio Carmona.