S?inaugura la Fira Virtual Artícula

Obre les seves portes a Internet amb la participació de 66 galeries

Està promoguda pel Gremi de Galeries D’Art de Catalunya (GGAC). Neix amb L’aspiració de convertir-se en L’aparador de referència de L’art català a nivell internacional i amb la voluntat de dinamitzar el sector de L’art
La Fira Virtual Artícula és un aparador dinàmic on els galeristes agremiats al GGAC poden participar de forma permanent i temporal, com així mateix amb els artistes que decideixen promocionar i les seves obres.

En el moment de la seva inauguració, a la fira hi participen 66 galeries agremiades D’arreu del territori, les quals exposen a 511 artistes ?tant autòctons com internacionals’ i més D’un miler D’obres penjades, recollint la gran oferta que el mercat català de L’art pot oferir: des de les avantguardes del segle XX ?Picasso, Miró, Dalí,…?, passant per artistes actuals ja consagrats ?Miquel Barceló, Tàpies,…? i arribant fins a les noves tendències del segle XXI. Artícula presenta a L’usuari D’Internet, i que també és amant de L’art, una oferta àmplia i eclèctica, ajudant-lo a guiar-se vers la galeria concreta que sigui del seu interès.

La Fira Virtual Artícula és un projecte que s’ha desenvolupat al llarg del 2007, des que pràcticament va fer presa de possessió del càrrec L’actual junta directiva. En L’època D’implantació de les noves tecnologies, coincident amb L’enlairament definitiu de Catalunya com a destí turístic de qualitat, el GGAC va entendre que es feia necessària una iniciativa D’aquesta mena. Artícula ha de ser un aparador que informi tant els turistes potencials que volen visitar Catalunya com al públic autòcton, al qual li atansa L’art a casa seva sense fer-se necessari passar per les galeries. Tanmateix, la intenció darrera D’Artícula és que tot aquest públic acabi animant-se a visitar les galeries presencialment per conèixer les obres originals que s’hi exposen.