Museu Tresor de la Catedral de Girona

S’inaugura la rehabilitació del Museu Tresor de la Catedral de Girona

A principis d’any es van iniciar les obres de remodelació integral del museu

Redacció.- El Museu Tresor de la Catedral de Girona s’ha inaugurat després de la seva rehabilitació. L’objectiu del projecte ha estat el de millorar els serveis museístics d’accessibilitat, la museografia, la seguretat i la reorganització de l’espai per a la disposició del Tapís de la Creació com a eix principal de la col·lecció.

Les actuacions han consistit en l’habilitació d’uns dipòsits i els seus corresponents accessos; i la remodelació de les cinc sales expositives, amb la prioritat principal de reubicar el Tapís de la Creació a una sala més gran, repensant tot el discurs museogràfic i aprofitant per actualitzar el conjunt museístic. Una actuació que a dia d’avui no s’ha realitzat és la de la construcció i col·locació de dos ascensors públics.

En la seva intervenció la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, va destacar “El Govern de la Generalitat té un ferm compromís amb la preservació del patrimoni, i ens sentim orgullosos d’haver pogut donar suport a aquest projecte, a través del departament de Cultura, per donar rellevància al Museu Tresor i col·laborar a conservar, investigar i difondre el patrimoni històric del Capítol de la Catedral; amb la voluntat d’apropar-lo a la ciutadania i accentuar la seva importància a escala internacional”.

Concretament, el Tresor de la Catedral és un dels museus beneficiaris del Projecte de cofinançament FEDER 2014-2021, que finalment s’ha assumit amb pressupost propi de la Generalitat de Catalunya. El cost total de l’actuació de reforma de la museografia i l’adequació de les reserves del museu ha estat d’1.325.823 €, dels quals 662.911,5 €, els ha assumit la Generalitat de Catalunya a través de l’OSIC.