S'inaugura l’exposició "Passejant amb Gaudí" a The Gaudí Exhibition Center

Una col·lecció única dedicada a la figura i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí

S’ha inaugurat l’exposició “Passejant amb Gaudí”, una col·lecció única dedicada a la figura i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

La mostra es pot visitar a The Gaudí Exhibition Center, un nou espai ubicat al recentment remodelat Museu Diocesà de Barcelona.

El projecte, amb un finançament 100% privat, ha estat impulsat per Gaudí Barcelona Projects gràcies a l’acord de col·laboració amb el Museu Diocesà de Barcelona, l’assessorament científic de The Gaudí Research Institute i el suport tecnològic de Samsung.

Es tracta d’una completa col·lecció de peces, objectes i documents que permet descobrir la genialitat de l’arquitecte més universal.

L’exposició compta amb 22 audiovisuals, espais multimèdia, 20 maquetes, rèpliques i escenografies, i més de 150 metres lineals de vitrines i suports expositius, distribuïts en 3 plantes, en un total de gairebé 1000m2 de recorregut.

The Gaudí Exhibition Center disposa d’una sèrie d’equipament tecnològic que estimula la ment amb sensacions emocionants. La tecnologia de Samsung permet viure una innovadora experiència en l’àmbit de la realitat virtual, gaudir de la realitat augmentada i dels continguts interactius per complementar la visita.

En un espai expositiu de 1.000 m², Passejant amb Gaudí és una visita imprescindible per entendre d’una manera molt amena l’obra del genial arquitecte. En endinsar-s’hi, el públic descobrirà peces originals, així com maquetes i creacions digitals úniques i de gran valor, fruit de la recerca durant molts anys de científics internacionals. El visitant veurà també quines van ser les seves influències a l’hora de crear, podrà compartir el seu pensament i la seva paraula, mirar amb atenció els diferents mons d’emocions que conviuen en la seva obra i trobar els secrets que amaguen.

Aquest recorregut per l’univers Gaudí compta amb un espectacular vídeo pròleg de 180º, un espai interactiu de realitat augmentada, audiovisuals creats expressament per a l’exposició, multimèdia, hologrames, escenografies, maquetes, documents i peces úniques, entre d’altres.

És un viatge que et permet descobrir la seva enorme capacitat creativa, el gran imaginari i les idees revolucionàries que el varen convertir en un geni universal. És l’únic arquitecte del món amb 8 obres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: Park Güell, Casa Milà, Palau Güell, Cripta de la Colònia Güell, Sagrada Família (cripta i façana del naixement), Casa Vicens i Casa Batlló.

Passejant amb Gaudí ens permetrà redescobrir també un edifici incomparable, l’edifici de la Pia Almoina amb la seva muralla romana, veritable porta del famós Barri Gòtic de Barcelona.

L’exposició està dividida en 4 àmbits temàtics, distribuïts en les 7 sales que l’acullen:

Les influències

Els mons de Gaudí:

 • Gaudí: llum i geometria
 • Gaudí i la tradició
 • Gaudí i la fe
 • Gaudí i l’artesania
 • Gaudí: art i ciència
 • Gaudí i el seu temps

Les obres mestres:

 • La Cripta de la Colònia Güell
 • Park Güell
 • Gaudí LAB
 • El creador de formes
 • La Sagrada Família
 • El llegat

Darrere del genial arquitecte català hi ha molt per descobrir. Un arquitecte i dissenyador de somnis fets realitat, un mestre de la llum i el color, un innovador de la tradició, un científic ocult, un urbanista social, un home fidel a les seves arrels i les seves creences, un artista d’avantguarda, un precursor del futur…

L’exposició mostra detalls de moltes de les obres més reconegudes universalment del genial mestre, com ara la Colònia Güell, el Park Güell o la Sagrada Família, així com del seu original mètode de treball i, fins i tot, les singulars maquetes a través de les quals concebia les seves obres. A les famoses maquetes polifuniculars, Gaudí plasmava la seva genial visió tridimensional de les idees i després ho traslladava als seus edificis, considerats avui obres mestres de l’arquitectura mundial. Aquest original invent ha comportat nous descobriments en els àmbits de les formes i les estructures arquitectòniques. Tot basat sempre en l’anàlisi de la natura i el seu genial domini de la geometria de l’espai.

Al final del recorregut trobem els singulars homenatges que van fer al geni català artistes de la talla de Salvador Dalí o Josep Maria Subirachs. També veurem com els grans arquitectes dels segles XX i XXI han admirat Gaudí i han considerat que els seus mètodes continuen sent revolucionaris: noms com Le Corbusier, Félix Candela, KenjiImai, Oscar Niemeyer, Frei Otto, Frank Ghery, ArataIsozaki, Enric Miralles, NormanFoster, ZahaHadid, Jean Nouvel, ToyoIto, Shigeru Ban…

La nova arquitectura de Gaudí va obrir camins inexplorats, traces dels quals s’albiren en les obres d’aquests notables arquitectes, imprimint cadascun dels quals, però, el seu segell original. I és que com el mateix Gaudí diu: “La creació continua i el Creador es val de les seves criatures. Els qui cerquen les lleis de la natura per conformar-hi noves obres collaboren amb el Creador. Els mers copistes no hi col·laboren. Per això, l’originalitat consisteix a tornar a l’origen.”

Tot l’itinerari expositiu va acompanyat d’una completa audioguia (traduïda a 4 idiomes) que ha estat elaborada amb molta cura i que permet al visitant aprofundir encara més en tot el món i particularitats que varen configurar la rica i polifacètica personalitat d’Antoni Gaudí. Així l’experiència encara es fa més única i especial.