Sion Sono rebrà el premi Màquina del Temps a Sitges 2015

El prolífic director japonès presentarà al Festival els films Tag, Love & Peace i The Virgin Psychics

El cinema japonès té en Sion Sono un dels seus màxims exponents actuals. Reconegut i guardonat internacionalment, el cineasta i poeta visitarà la 48a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya per recollir el premi Màquina del Temps a la seva trajectòria, i presentar tres dels seus últims títols: Tag, Love & Peace i The Virgin Psychics.

Sion Sono (Toyokawa, 1961) ha esdevingut un dels noms imprescindibles del cinema asiàtic modern, un irreverent director de culte que ha aconseguit crear un llenguatge fílmic molt personal al llarg de la seva carrera, on la joventut, la mort o la religió hi apareixen com a obsessions recurrents. El seu èxit es va iniciar amb la impactant Suicide Club (2002) i es va consolidar amb la multipremiada Love Exposure (2008), una èpica cinta de quatre hores de durada que va suposar una crítica radical als valors juvenils. També destaquen els títols Why Don’t You Play in HelL’ (2013) i Tokyo Tribe (2014). Amb una creativitat sense límits i més en forma que mai, Sion Sono té previst estrenar fins a cinc films durant aquest 2015.

El fascinant director és un habitual del Festival, on va presentar l’any 2010 Cold Fish, guanyadora del Premi Casa Àsia, Guilty of Romance i Himizu el 2011 i Bad Film el 2013. Dues de les seves últimes bogeries, Tag i Love & Peace, recentment han obtingut el premi a la millor pel·lícula i actriu, i el premi del públic, respectivament, al Festival Fantasia de Montreal.

Tag és una pel·lícula sagnant, explosiva i divertida en la qual un grup de col·legiales s’enfronta a una amenaça sense forma que les ataca brutalment. Es tracta d’una adaptació de la novel·la Riaru Onigokko, de Yusuke Yamada. Love & Peace enllaça dues trames que s’inicien amb un gris i avorrit oficinista, aspirant a estrella de la música que, en un rampell, llença la seva mascota, una tortuga, pel vàter. I en contrast amb l’horror psico-sobrenatural de Tag i la fàbula socio-fantàstica i piro-musical de Love & Peace, arriba The Virgin Psychics, comèdia eròtica i fantasia juvenil sobre una impossible revolució sexual al cor del Japó. Tres propostes amb l’inimitable segell de Sion Sono que prometen gra ns dosis de deliri a Sitges 2015.