Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu coincideixen a la consulta D’una eminència en psiquiatria

Arriba a Barcelona la comèdia TOC TOC, precedida D'un milió D'espectadors arreu del món

El muntatge que inaugurarà la propera temporada del Teatre Borràs el dimecres 29 D’agost és una comèdia obsessivament divertida de L’autor francès Laurent Baffie, adaptada per Jordi Galceran (El mètode Grönholm), dirigida per Esteve Ferrer i protagonitzada per Santi Ibáñez, Pep Cruz, Mercè Comes, Noel Olivé, Anna Moliner, Oskar Ramos i Isabelle Bres.

La gran acollida del públic a Madrid i el boca-orella han atorgat al muntatge un èxit aclaparador: més de 400.000 espectadors i a punt D’assolir la funció número 1000 al final de la seva tercera temporada, el muntatge torna a la capital el proper setembre. Després de representar-se també a Bèlgica, Chile, Mèxic, Brasil, Xile, Veneçuela i Argentina, i amb més D’un milió D’espectadors a tot el món, TOC TOC arriba ara a Barcelona.

Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta D’una eminència en psiquiatria amb L’objectiu de resoldre els seus problemes. Cada un D’ells té un TOC particular i diferent del dels altres personatges. El psiquiatra no arriba mai a la consulta i seran ells mateixos els que hauran D’analitzar els seus respectius trastorns i ajudar-se mútuament, cosa que acabarà en una teràpia de grup que tindrà unes conseqüències delirants i sorprenents. Ingenioses dosis d’humor perfilen un ventall d’obsessions amb les quals gairebé és impossible no identificar-se en algun moment.

Laurent Baffie va escriure TOC TOC el 2005 i L’obra es va estrenar el 13 de desembre del mateix any al Teatre Palais-Royal de París, esdevenint tot un èxit (se?n van fer 6 funcions i va tornar al mateix escenari L’any 2008, durant cinc mesos). Jean-Philippe Pearson va adaptar el muntatge a Quèbec, on també es va representar. L’any 2010 va ser Juan Quintanilla qui va dur L’obra als escenaris de Madrid, amb direcció del mateix Esteve Ferrer i amb un repartiment format per Anna Maria Barbany, Nicolás Dueñas i Inge Martín, entre D’altres. Al setembre, els dos muntatges de TOC TOC coincidiran en cartell a Barcelona i Madrid.

Etiquetes:
,