La sisena edició del Dia internacional de l’Art inclourà més d’un centenar d’activitats culturals i artístiques a Girona

L’objectiu és acostar als ciutadans diferents formes d’expressió artística

Redacció.– La programació de la sisena edició del Dia internacional de l’Art, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 14 al 15 d’abril, inclourà més d’un centenar d’activitats culturals i artístiques a Girona ciutat i comarques, en l’edició més participativa de les que s’han fet fina ara.

Girona engega, un any més, aquesta excepcional celebració, estaberta el 2011 per la UNESCO per tal de commemorar el naixament de florentí Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452, amb l’objectiu d’acostar als ciutadans diferents formes d’expressió artística. Es tracta d’una commemoració a nivell internacional però que a Catalunya es celebra únicament, encara que cada any amb més intensitat, a la nostra província.

Aquesta iniciativa, promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani Girona de l’Ajuntament de Giron, amb el suport de la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya, està dissenyada conjuntament amb una vuitantena d’entitats relacionades amb el món de les arts visuals de les terres gironines, oferint una programació multidisciplinària amb l’objectiu d’emplenar d’art i de cultura tant carrers com equipaments de tot el territori.

L’ampli i variat programa d’activitats gratuïtes i aptes a per tots els públic inclou itineraris d’art, projeccions, tallers, exposicions, concerts, conferències, propostes gastronòmiques i performances, entre d’altres.

Com a novetat, per aquesta edició, s’ha convidat a l’artista i activista de l’Associació La Muga Caula, Joan Caselles, a fer un pregó que tindrà lloc el dissabte 8 d’abril a les 15.45h al Centre Cultural La Mercè, en el context del dinar de celebració del Dia Internacional de l’Art.