Sitcom, un petit homenatge a les sèries americanes

L'obra reflexa la problemàtica que no s'escolta prou als que ens envolten

A L’estil de les grans comèdies televisives nordamericanes, a Sitcom hi conviuen quatre personatges diferents i definits en un argument cada cop més embolicat.
Una història amb final sorprenent. L’obra es podrà veure el 23 de gener al Teatre del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts.

L’Eva és actriu. Ha estudiat teatre, ha anat a molts càstings i es mor de ganes D’entrar a formar part de la professió teatral. Però el sector sembla que no té cap pressa perquè L’Eva hi entri. L’Eva viu amb el Víctor. El Víctor és un alt executiu D’una gran empresa. Té una bona feina, un bon sou, un bon loft, un bon futur i… ah, sí, també té a L’Eva, una noia molt mona que encara somia que algun dia arribarà a ser actriu. L’Àngel és un professor de ioga sà, optimista, equilibrat i tranquil, molt tranquil.  Però tot i el seu bon caràcter, L’Àngel té greus problemes per comunicar-se amb la gent, especialment amb la gent del sexe oposat.
L’Àngel lloga una habitació. La Maria també és actriu. Però, de moment, i mentre no la cridi L’Almodóvar, s’ha de conformar a actuar de cambrera en un bar de copes on cada nit mostra el seu talent darrera una barra i, quan la situació ho requereix, la seva habilitat en les arts marcials. La Maria és la millor amiga de L’Eva.

Un dia, L’Eva s’adona que la seva vida personal i professional s’ha estancat i decideix fer la maleta i deixar-ho tot. Un dia, el Víctor s’adona que ella ha fet la maleta i L’ha deixat. Un dia, L’ Àngel lloga una habitació a una jove actriu que ha fet la maleta i ho ha deixat tot. Un dia, la Maria creu descobrir que a la seva millor amiga, que ha fet la maleta i ho ha deixat tot, ha entrat en una secta seduïda per un suposat gurú del ioga. Aquest és el punt de partida de Sitcom, una comèdia on quatre personatges molt diferents viuran un munt D’embolics per acabar descobrint que el problema avui dia, en una ciutat com Barcelona, no és que no parlem, és que no ens escoltem.

Sitcom és un petit homenatge a les sèries americanes que han marcat el sentit del humor de L’autor, Ivan Campillo, des de la ja mítica ?Enredo? (Soap), fins a la ja molt coneguda ?Friends’. Sitcom és una comèdia D’embolics que tracta de distreure i fer riure en aquest moments de crisi. Però alhora també és una telesèrie actuada dins un teatre i això fa que pugui arribar a un major nombre de públic que potser no estar molt acostumat a anar al teatre però que sí es pot sentir identificat amb aquest tipus D’humor D’origen televisiu.

Etiquetes: