Sitges 2014 explora el territori dels somnis i aposta per la producció de gènere catalana de projecció internacional

L’esperada ‘REC4 Apocalipsis’ inaugurarà la 47a edició del Festival, el proper 3 d’octubre

L’ampli univers dels somnis protagonitzarà el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que celebrarà la seva 47a edició entre el 3 i el 12 d’octubre vinent amb una renovada aposta per la producció de gènere feta a Catalunya. Sitges 2014 ja té definides les seves línies estratègiques i avançat el disseny de la seva programació, que inclourà l’esperada REC4 Apocalipsis, de Jaume Balagueró, i altres títols que sintonitzen amb la radicalitat artística que distingeix el Festival, com La distancia, de Sergio Caballero, i la coreana Han Gong-ju, de Lee Sujin.

Sitges recupera enguany l’univers basat en els horitzons onírics com a font d’inspiració creativa. Davant la dissolució de les fronteres entre el món real i el virtual, el Festival explora les múltiples opcions que el cinema fantàstic ofereix en aquest camp. El leit motiv del Festival en aquesta edició són els somnis i la seva heterogènia traducció al camp audiovisual, que a Sitges es concretaran en una retrospectiva i en l’edició d’una publicació específica.

Així ho recull i ho expressa el cartell de Sitges 2014, realitzat, un cop més per l’agència CHINA sota la direcció creativa executiva de Rafa Antón i la direcció creativa de Miguel Ángel Duo. El cartell, amb l’emblemàtica imatge de l’església de Sitges (coneguda com La Punta) de fons, mostra un nen amb els ulls embenats, que sosté un manat de globus formats per ulls en moviment davant l’atenta mirada d’un gos.

Sitges 2014 s’inaugurarà el 3 d’octubre amb l’esperada REC4 Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró i que torna a estar protagonitzada per Manuela Velasco en el paper de la reportera Ángela Vidal. La pel·lícula està actualment en fase de postproducció i va ser rodada a Barcelona, Terrassa, Gijón i Canàries en set intenses i dures setmanes de treball, que van incloure escenes a alta mar. El film dirigit per Balagueró, –i produït per Julio Fernández per a Filmax, amb la participació de TVE, Canal + i la col·laboració de TV3–, obrirà un Festival que espera ansiosament la darrera seqüència de la saga. El tràiler de REC4 Apocalipsis arriba demà, divendres 25 d’abril, als cinemes de l’Estat, mentre que l’estrena de la pel·lícula serà el 31 d’octubre.

 REC4 Apocalipsis arrenca en el moment que Ángela Vidal, l’única supervivent de la terrible infecció és evacuada de l’edifici. Quan finalment la situació sembla sota control, el caos torna a imperar i la llavor del mal adopta noves i terribles formes. A REC4 Apocalipsis es coneix finalment què passa amb la seva protagonista.

Però Sitges també tindrà una altra esperada producció catalana en la Secció Oficial, que enllaça de ple amb la seva línia artística: La distancia, el segon llargmetratge de Sergio Caballero, produït per Advanced Music, Sònar Festival i Arcadia Motion Pictures. La distancia és la història d’un robatori, que barreja suspens i ciència ficció i utilitza tocs d’humor surrealista, que la converteixen en una cinta intrigant i subversiva. El film aborda la història d’un introvertit camperol de Crimea que se’n va a treballar a les mines de carbó de Sibèria on esdevé el propietari d’una central tèrmica.

La secció Noves Visions, per al seva part, s’inaugurarà amb la coreana Han Gong-ju, de Lee Sujin, triomfadora als darrers festivals de Roterdam i Deuville. Han Gong-ju és un pel·lícula que conté elements transgressors d’intensitat inusitada i que està considerat com un dels millors drames coreans dels darrers deu anys.