Sitges i Filmarket Hub obren la convocatòria de projectes per a Sitges Pitchbox 2019

Llargmetratges de terror, ciencia ficció o fantàstic en fase de desenvolupament poden inscriure's fins al proper 21 d'agost

Redacció.- La plataforma Filmarket Hub ha obert la convocatòria de projectes per a Sitges Pitchbox 2019, una nova edició de l’esdeveniment internacional de pitching que organitza juntament amb el Festival de Sitges. La convocatòria està dirigida a llargmetratges de terror, ciència ficció o fantàstic en fase de desenvolupament, els quals podran inscriure’s fins al proper 21 d’agost a través del mercat online de Filmarket Hub.
Entre tots els projectes candidats, set seran seleccionats per a participar en l’esdeveniment, que tindrà lloc el 4 d’octubre en el marc del Festival. Mantenint el reeixit format de les anteriors edicions, els seleccionats disposaran de set minuts per a realitzar un pitch de venda amb suport visual davant productors, executius de televisió, agents de vendes i distribuïdors. Una vegada finalitzada la sessió de pitching, el jardí de l’Hotel Meliá acollirà el còctel de networking i la cerimònia de premis, on tots els participants podran compartir impressions i contactes. Addicionalment s’habilitarà una zona de taules on poder concertar reunions durant tota la tarda.
Gràcies a la Diputació de Barcelona, els projectes seleccionats tindran accés a una atractiva bossa de premis. El primer premi són 5.000€ per a despeses de desenvolupament. També es lliuraran dues bosses de viatge per a assistir i presentar el projecte al Bucheon International Film Festival (Corea del Sud) i a Blood Window (Argentina), la secció de cinema fantàstic del mercat Ventana Sur, el més important de Llatinoamèrica.
Paral·lelament, tots els projectes inscrits en la convocatòria seran valorats per a una possible selecció a The Crouching Tigers Project Lab, una trobada de coproducció i cofinançament dins de les activitats de l’International Film Festival & Awards de Macau. A més, un projecte de la convocatòria optarà a un acord de distribució amb Elamedia Estudis amb una inversió valorada en 30.000€.
Cada any, Sitges Pitchbox inclou una xerrada inicial per part d’un cineasta destacat. Entre els últims convidats destaquen el director mexicà Guillermo del Toro o l’actor nord-americà Ron Perlman. En les properes setmanes s’anunciarà el convidat especial que prendrà el relleu per a aquesta nova edició.
Des de 2015, Sitges Pitchbox ha propiciat diversos acords de coproducció i finançament, i diversos projectes seleccionats en el passat ja es troben en fases finals de preproducció. Entre els títols que ja han estat produïts i estrenats destaca Sin fin, l’opera prima dels germans Alenda que va ser nominada al Goya per millor direcció novell i es va endur la Biznaga de Plata al millor actor (Javier Rey) al Festival de Màlaga. També Ánimas, pel·lícula de terror psicològic dirigida per Laura Alvea i José F. Ortuño, que va ser estrenada al passat Festival de Sitges i actualment està disponible en Netflix.