Sitges rep Eli Roth i Elijah Wood i recupera la memòria històrica amb Insensibles

L'Event Twilight omple el Festival de fans i Brigadoon entrega els seus premis principals

El Festival inicia el seu primer cap de setmana amb la visita de dos pesos pesants del fantàstic. Eli Roth, director, productor i actor presenta Aftershock, una pel·lícula del cineasta xilè Nicolás López escrita, produïda i protagonitzada per Roth, ambientada en el terratrèmol que va patir Xile el febrer de 2010. López, que aposta per un film ple de sang i horror, ha afirmat: “No hi ha res més terrible que la mare natura sigui l’assassí”. Roth, director de Hostel, ha volgut destacar que poder fer la première europea d’Aftershock a Sitges “ha estat un somni”.
Elijah Wood ha arribat al Festival com a protagonista de Maniac, on interpreta un individu solitari i fosc, i rep aquesta nit el premi Màquina del Temps. El film, de Franck Khalfoun, és una coproducció d’Alexandre Aja, Thomas Langmann i William Lustig, i és un remake d’un delsslashers més violents dels anys vuitanta. Precisament Lustig, autor de la saga Maniac Cop,  rep el premi Màquina del Temps a la seva trajectòria.El matí d’aquest dissabte ha tingut com a protagonistes els fans de la saga Crepúsculo (Twilight), que avui han pogut veure en primícia alguns minuts de material inèdit d’Amanecer 2, després que alguns fins i tot passessin la nit fent cua als voltants de l’Auditori. Chaske Spencer, un dels actors del film, ha firmat autògrafs i ha atès els seus seguidors.
El cinema fet a l’Estat és l’indiscutible protagonista d’aquesta nit amb Insensibles, pel·lícula de Juan Carlos Medina a cavall entre la Guerra Civil, la postguerra i l’actualitat la clara intenció de recuperar la memòria històrica del nostre passat col·lectiu. Tal com ha explicat Medina, “encara hi ha molts tabús en el nostre imaginari que ens provoquen malsons, secrets que contaminen el nostre destí; de vegades la veritat pot ser més important que la vida mateixa”. Àlex Brendemühl ha explicat: “El meu personatge em va impressionar fins el punt que no sabia si podria interpretar-lo”. Aquesta nit, gran cita a l’Auditori.
Més premis destacats. L’actriu catalana Teresa Gimpera, rostre emblemàtic del fantàstic espanyol dels anys setanta, recull el Premi Brigadoon Nosferatu, un guardó honorífic a tota la seva carrera cinematogràfica. La Secció Brigadoon també lliura aquesta nit el Premi Paul Naschy al millor curtmetratge. El cinema Prado projecta l’aclamat documental Room 237, que aprofundeix en els secrets i mites que envolten un clàssic del terror, La resplendor de Kubrick.
 
Foto: Elijah Wood, premi Màquina del Temps

Etiquetes:
,