Sitges reuneix el conte d'horror de Pascal Laugier i el thriller bèl·lic de Daniel Calparsoro

La Marató Japan Madness, amb 'Dead Sushi', Sadako 3D' i 'Gyo', és una de les nits més esperades

El públic més fidel de Sitges recordarà, sens dubte, el nom de Pascal Laugier com el director que va sacsejar el Festival l’any 2008 amb la polèmica Martyrs. El cineasta francès torna avui a Sitges presentant The Tall Man, film on deixa de banda la violència extrema i s’endinsa en les pors ancestrals. “Volia explorar els mites moderns i no donar respostes exactes, sinó parlar de la societat actual i de les classes socials”, ha explicat Laugier en roda de premsa. El film, protagonitzat per Jessica Biel, parla de desaparicions d’infants i d’una figura misteriosa i sobrehumana. Laugier ha anunciat un a futura col·laboració amb Dario Argento i ha denunciat els prejudicis de la premsa francesa contra el cinema de gènere.
Una proposta ben diferent és la que arriba de la mà de Daniel Calparsoro i el seu Invasor, un film protagonitzat per Alberto Amman, Inma Cuesta i Karra Elejalde, que també són a Sitges, i que adapta la novel·la homònima de Fernando Marías. La pel·lícula planteja el dilema moral d’un metge militar, que ha de decidir “el que està disposat a arriscar per salvar la seva dignitat”, en paraules de Calparsoro. Un film crític amb les estructures de l’Estat, l’exèrcit i els mitjans de comunicació: “No és una pel·lícula ambigua, retrata el sistema sense cap autocensura”. El director català Óscar Aibar, que demà presenta la seva darrera pel·lícula, El bosc, dins la Secció Oficial Fantàstic, recupera avui al cinema Prado Platillos volantes, el seu film de l’any 2003 ambientat a Terrassa en la dècada dels setanta.
Aquesta nit, els amants del cinema japonès tenen una cita ineludible amb la marató Japan Madness i tres títols que prometen una sessió de divertiment, barrejant sang, deliri, comèdia, terror i anime. Es tracta deDead SushiSadako 3D i Gyo: Tokyo Fish Attack, de Noboru Iguchi, Tsutomu Hanabusa i Takayuki Hirao, respectivament.
 
Foto: Pascal Laugier

Etiquetes: