Sixto Paz assumirà les entrades dels espectadors de Dybbuk que suplantin la identitat d’algú altre

El dramaturg Jan Vilanova i Claudín s’endinsa amb el text de Dybbuk en un dels majors fraus de tots els temps

Redacció.- Sixto Paz torna a escena després de l’èxit de la reposició d’hISTÒRIA al Teatre Lliure, estrenada la temporada passada a l’antiga seu de Gràcia de la Sala Beckett. La companyia, resident la temporada 2016-17 a la Sala Beckett, ha estrenat gran part de les seves produccions a la sala, on ha anat creixent espectacle rere espectacle.

En aquesta ocasió, Sixto Paz presenta una coproducció de la mateixa companyia, Temporada Alta i la Sala Beckett: Dybbuk. Jan Vilanova i Claudín firma el text, una reflexió sobre la idea de veritat, frau i ficció, que parteix de la fascinant biografia de l’escriptor francès Romain Gary. Autor prolífic i notablement reconegut, guanyador del premi Goncourt, el més important de les lletres franceses, Gary va convèncer el seu nebot d’abandonar la seva pròpia identitat per assumir la de l’escriptor Émile Ajar. En realitat, Ajar no va existir mai. Només era un pseudònim que Gary emprava per signar novel·les d’èxit i, sobretot, per ordir una de les mistificacions literàries més increïbles de la història.

Suplantar identitats: Donald Trump, Pilar Rahola, Whitney Houston, Joan Dausà i Paulo Cohelo
Romain Gary va viure moltes vides: va ser aviador i heroi de guerra, diplomàtic, cineasta, reporter… i un dels més grans escriptors de les lletres franceses. Incansable, va inventar múltiples pseudònims però va ser durant els anys 70 que va aconseguir donar vida a Émile Ajar, un dels enganys més grans mai vistos.

Ara, Dybbuk proposa un repte a l’espectador: Sixto Paz tornarà els diners de les entrades d’aquells espectadors que s’atreveixin a viure el mateix que Gary: defensar una identitat falsa. Els personatges a suplantar són Donald Trump, Pilar Rahola, Whitney Houston, Joan Dausà i Paulo Cohelo.

El públic que participi al joc rebrà una biografia d’una personalitat que haurà de defensar abans de la funció. A canvi, la companyia assumirà el cost de les entrades de l’espectador que superi la prova.