S’obre la convocatòria del XVII Concurs Sons de la Mediterrània

El guanyador es decidirà a la final en directe de la Fira Mediterrània de Manresa, del 10 al 13 d’octubre de 2024

Redacció.- Ja està en marxa la dissetena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Poden presentar-s’hi propostes de música d’arrel fins al proper 15 de juny a www.concurssons.cat. Els tres finalistes actuaran a la Fira Mediterrània de Manresa, on es decidirà el guanyador.

El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la dissetena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen és obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. Els artistes participants hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s’han de registrar al web abans del 15 de juny a les 24 h.

De totes les propostes rebudes, el jurat n’escollirà tres, que actuaran a la final en directe, a la 27a Fira Mediterrània. El guanyador del concurs obtindrà com a premi la gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2025: Festival Folk Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

A més, el guanyador del 2024 entrarà automàticament a formar part de l’Obrador d’arrel, el programa d’acompanyament artístic i suport a la creació de Fira Mediterrània de Manresa. Trobareu més informació i les bases completes a www.concurssons.cat.

Fins ara, els guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània han estat la big band d’arrel mallorquina Grollers de sa Factoria (2008), el quartet Amansalva (2009), el grup de folk instrumental Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk-jazz instrumental Inxa Impro Quartet (2013), el grup de folk-rock de l’Horta Mox (2014), el grup de folk festiu del Camp de Tarragona Roba Estesa (2015), el duet de gralla i acordió Criatures (2016), les explosives Balkan Paradise Orchestra (2017), la cantautora Clàudia Cabero (2018), el grup unipersonal La Companyia MINIMíssimA (2019), el duo valencià format per la cantant Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban (2020) la cantautora de Felanitx Mar Grimalt (2021), el grup de folk i oldstyle Bum Ditty (2022) i el jove quartet Trèvol (2023).