'Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano' i 'Guerra' enceten la programació de Temporada Alta per Fires de Girona

Josep Maria Pou presenta Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano, una obra sobre el pensador atenès dirigida per Mario Gas

Aquest cap de setmana Temporada Alta acull dos espectacles de la passada temporada teatral a Barcelona: “Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano” dirigida per Mario Gas i amb Josep Maria Pou i “Guerra”, amb Albert Pla, Fermin Muguruza i Raül Fernández ‘Refree’.

Els dos muntatges es podran veure dissabte 24 d’octubre. A les 18.00h i a les 21.00h hi ha programat l’espectacle de Josep Maria Pou al Teatre Municipal, i a les 21.00h l’Auditori de Girona acollirà el musical ideat per Albert Pla. Les dues propostes han format part de la programació de la passada edició de Grec -Festival de Barcelona i han tingut una gran rebuda per part del públic i la crítica.

Sócrates: juicio y muerte de un ciudadano, és un text de nova creació que parla d’un dels filòsofs més influents del pensament contemporani. Interpretat per Josep Maria Pou, Sócrates exerceix plenament de ciutadà, traient forces de l’instant de fallida i prenent partit plantant cara al govern. L’espectacle també compta amb la participació dels actors Carles Canut, Amparo Pamplona, Pep Molina, Borja Espinosa, Ramon Pujol i Guillem Motos. Amb text i direcció de Mario Gas, el muntatge va estrenar-se aquest passat mes de juliol al Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida que, juntament amb el Grec i el Teatre Romea, és coproductor de l’obra. 

Guerra, amb idea original d’Albert Pla i direcció de Pepe Miravete, és un espectacle musical reflexiu, irònic i provocador. El teatre, la música i efectes multimèdia (que la pròpia producció anomena ‘multimierda’) confronten cara a cada a un soldat (Albert Pla), una ciutat (Fermin Muguruza) i un músic (el productor musical ‘Refree’). L’espectacle té la firma innegable de Pla que ja va visitar el festival l’any 2010 amb Somiatruites, al costat de Pascal Comelade, o el 2012 amb la polèmicaManifestació de principis. Els efectes multimèdia van a càrrec de l’estudi de creació audiovisual i direcció d’art Nueveojos, que presenta una escenografia única i indispensable en l’obra.

La programació de Temporada Alta per fires de Girona es completa amb altres propostes: Ventura, de David Planas i Meritxell Yanes, L’última cinta de Krapp, d’Oskaras Kornsunovas, Una altra pel·lícula, de David Mamet i dirigida per Julio Manrique, Concerts per a nadons, de Carles Pedragosa, Enfila SA, d’Estampades, Vinicio Capossela amb Cabo San Roque,Bag Lady de Malgosia Szkandera, Mesura per mesura de Declan Donnellan, La plaza del diamante de Joan Ollé amb Lolita Flores, Els veïns de dalt de Cesk Gay, Notre peur de n’être de Fabrice Murgia, i Décalage, d’Alfonso de Vilallonga.