Sol Picó inaugurarà Temporada Alta amb l'espectacle Dancing with frogs

El muntatge es podrà veure aquest divendres a El Canal i farà temporada al Mercat de les Flors de Barcelona

Redacció.- Després d’explorar la condició femenina amb We Women, espectacle que va estrenar-se a Temporada Alta 2016, Sol Picó torna als escenaris del Festival amb Dancing with frogs, un muntatge sobre l’univers masculí. Amb només intèrprets homes, la proposta explora els diferents models de masculinitat en una societat que els dóna més visibilitat que mai. El muntatge s’estrenarà a Catalunya en el marc de Temporada Alta el proper 13 d’octubre a El Canal de Salt i es podrà veure del 2 al 5 de novembre al Mercat de les Flors de Barcelona.
En un moment on el ‘mascle’ potser ha entrat en crisi d’identitat, Dancing with frogs es posa a la pell de tots els homes possibles del segle XXI. Què és allò masculí sense la part femenina? Hi ha límits entre els homes’ Com viu, sent, actua, pateix, es relaciona amb el món l’home de la nostra època? Com ha de ser un home? Sol Picó busca respondre aquestes preguntes amb aquesta nova proposta escènica on treballa una sèrie de conceptes: el patriarcat, la violència, allò híper-viril, la testosterona, el nen adult, la fragilitat, el privilegi i la càrrega….una reflexió sobre el món masculí que desperta molts interrogants.
La directora i coreògrafa treballa amb la complicitat d’Antoni Comas, Daniel Corrales, Elías Torrecillas, Guillermo Weickert, Junyi Sun, Pere Jou i Valentí Rocamora, els set intèrprets d’aquesta nova proposta. Algun d’ells ja havien treballat anteriorment amb la companyia i se’ls ha escollit perquè aporten punts de vista poc convencionals i per les seves peculiars mirades sobre la seva pròpia masculinitat.
Sol Picó és graduada en Dansa Espanyola i Clàssica pel Conservatori Oscar Esplà d’Alacant. Va fundar la seva companyia professional de dansa contemporània el 1994 i, des del principi, es va inscriure en una línia de mestissatge on interactuen diferents gèneres. En totes les seves creacions, Sol Picó utilitza elements de la cultura popular, construït una iconografia pròpia on les referències culturals s’inscriuen en la història personal dels espectadors. Amb una extensa carrera professional, la coreògrafa valenciana ha guanyat nombrosos guardones entre els que destaquen el Premi Nacional de Dansa (2016), el Premi Ciutat de Barcelona (2014), el Premi MAX de les Arts Escèniques per la Millor Coreografia i Millor Intèrpret Femenina de Dansa per El Ball (2011), el Premi MAX de les Arts Escèniques a Millor Coreografia per El llac de les mosques (2010) i el Premi Max de les Arts Escèniques a Millor Espectacle de dansa per Sirena a la Plancha (2009).