Sol, sota el sol

Un espectacle basat en un recull de textos del llibre de Francesc Trabal

El Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles acull el dissabte 23 de gener a les nou del vespre Sol, Sota el sol, dirigida per Artur Trias i interpretada per Rosa Cadafalch, Isabel Rocatti, Miquel Agell i Artur Trias.
Sol, sota el sol és un espectacle basat en un recull de textos del llibre de Francesc Trabal ?De cara a la paret’. Uns textos vius, representatius D’una branca de la literatura catalana que ens havia estat camuflada. Una bufetada a la transcendència político-social. Uns textos senzills, elegants, D’aparent gratuïtat, amb un punt D’esnob i, tal com diu Quim Monzó, amb ?els llavis de color taronja de la cambrera de L’Hotel de Ginebra que el protagonista besa al final de Vals’. Francesc Trabal, segueix dient Monzó: ?va ser un dels luxes més cosmopolites que hem tingut en aquest últim segle?.
Trabal és un dels grans escriptors de L’exili, oblidat durant molts anys, que pertanyia a un dels grups més populars dels anys 20 i 30 del segle XX, ?La colla de SabadelL’, de la qual també formarien part, entre D’altres, Joan Oliver i Armand Obiols.

Sabadell. Qualsevol any de la primera meitat del segle XX. La ciutat és en plena Festa Major. Els seus habitants, desfilen per L’escenari, i ens parlen de la seva quotidianitat. Coneixerem als amics Sr. Cartipàs i Sr. Falsilla; al matrimoni format per la Sra. Rita i el Sr. Joan; la minyona D’aquests, la Bertrana; la parella D’enamorats formada per L’Adolfa i en Tomàs, etc. Els elements que configuren la Festa Major són els de tota la vida: un castell de focs, una ballada de sardanes, castellers, un ball de Festa Major, la pluja…

Etiquetes: