Els solos de dansa i el circ més contemporani seran els protagonistes de l'últim cap de setmana del Festival Deltebre Dansa

La cloenda d'aquesta 15a edició, que tindrà lloc el dissabte 20 de juliol, comptarà amb l'espectacle Bal Trap de la companyia La Contrebande i el concert del grup de fusió Bemba Saoco.

Redacció.- Després de l’èxit de la primera setmana del Festival el Deltebre Dansa encara el segon cap de setmana protagonitzat pels solos de dansa i el circ més contemporani.
Pel que fa a la programació de dansa cal destacar la Nit de Solos de demà divendres 19 de juliol durant la qual es podran veure un total de 5 espectacles en què un sol ballarí puja a l’escenari per explicar una història a través del moviment. En aquesta ocasió podrem veure solos de la parisenca Sonia Bel Hadj Brahim, més coneguda com SonYa, l’eslovac Peter Jasko, la canadenca Clara Furey, l’argentí Juan Jesús Guiraldi o la mexicana Paola Madrid.
Pel que fa al circ, un dels espectacles més esperats serà Flaque de la companyia francesa Defracto que portaran avui dijous 18 de juliol els seus malabarismes experimentals i càndids a la Carpa Deltebre Dansa.
Finalment, un altre dels plats forts del Festival serà la cloenda d’aquesta 15a edició el pròxim dissabte 20 de juliol que comptarà amb les acrobàcies i equilibris de l’espectacle Bal Trap de la companyia francesa de circ La Contrebande, on sis acròbates utilitzaran malabars i jugaran amb els límits del risc. La cloenda també comptarà amb la mostra de final dels cursos d’iniciació així com el concert de la banda Bemba Saoco que farà ballar al públic amb la seva fusió de música electrònica i sons mediterranis i cubans.
Durant dues setmanes la 15a edició del Festival Deltebre Dansa ofereix 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell de 26 nacionalitats a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
A més dels espectacles, el Festival reuneix també més de 150 professionals de la dansa i circ contemporanis provinents de més d’una cinquantena de països, que cada any es desplacen fins a la capital del Delta de l’Ebre per rebre classes de grans referents de la dansa. En aquesta ocasió el Festival compta amb 27 professors entre els quals destaquen el belga Tomislav English o el veneçolà David Zambrano.