Sons africans a les Preses

La percussió i el moviment, protagonistes del Monogràfic de L'Ésdansa 2011

Una part de L’extens programa de L’Ésdansa, es dedica a la programació inclosa dins L’anomenat Monogràfic. Es tracta D’una programació transversal distribuïda per la graella de la programació del festival. Després que en anteriors edicions el tema va ser l’art kathakali, les jotes, els cavallets
i les mulasses o la dansa com a ritual de la festa, en aquesta ocasió L’Ésdansa ballarà a ritme de tam-tam. Comptarà amb tallers i espectacles a L’entorn de la percussió i el moviment. El Monogràfic del 2011 constarà de tres propostes:

Taller de percussió corporal, a càrrec de Sergi Ramis

(Dissabte, dia 27, a les 11 h. Carpa Ésdansa, en el marc del Petit Ésdansa). El ritme i el cos humà sempre han estat units, però només en determinades ocasions en som conscients. Sergi Ramis, especialista en la percussió corporal, ens ajudarà a descobrir el nostre cos com un instrument rítmic i melòdic, gairebé com una orquestra orgànica, usant els palmells de les mans, la boca, el tòrax, etc. i recorrent a tècniques com ara el konnakol o el beatbox. El taller és gratuït i està pensat per a tota la família.

Percussió i dansa gallega, a càrrec de Sergio Cobos, de Pédexumbo

(Dissabte, dia 27, a les 18 h. Carpa Ésdansa, en el marc de El Cafè del Festival). Per posar ritme a balls tradicionals de Galícia, com les muñeires, jotes, pasdobles, valsos, polques i les masurques pròpies d’aquella terra, es fan servir instruments com el bombo, la pandereta, la pandeira i la veu. De tots aquests recursos tractarà la sessió que oferirà el ballarí i músic gallec Sergio Cobos, que posarà d’exemple una sèrie de danses que ell mateix ha recollit en diferents punts de Galícia. És gratuït i obert al públic en general.

Del gamelan d’Indonèsia a la marimba d’Àfrica

(Diumenge, dia 28, a les 18 h. Carpa Ésdansa, en el marc de la secció El Cafè del Festival). Serà la proposta més exòtica del Monogràfic. La companyia indonèsia KTF farà una demostració de com sona un gamelan -una orquestra de percussió, a base de metal·lòfons, tambors i gongsamb músiques originàries de l’illa de Java. De la seva banda, el grup zimbabwès Amawundo ens presentarà instruments com ara la marimba (un xilòfon que té tecles fetes amb fusta mweje), la mbira (un piano de 24 tecles metàl·liques adaptades sobre una base de fusta) o les carbasses de maranka. Dos móns de dansa fets de percussió que s’uniran en aquest espectacle a L’Ésdansa. És gratuït i obert al públic en general.

Etiquetes: