Sons del Món creix amb un 60% més de públic

S'han servit més de 2.000 copes de vi

 

Redacció.- La novena edició de Sons del Món Vi and Music Empordà, es tanca superant totes les expectatives. Un total de 10.260 espectadors han assistit a un concert de Sons del Món. Això suposa un augment espectacular del 60% respecte a l’assistència de la passada edició. S’han servit més de 2.000 copes de vi, els tasts previs als concerts han esgotat les places, els artistes han brindat amb els vins de la Ruta del vi Do Empordà. S’han esgotat les entrades per deu dels dotze concerts que s’han programat i Sopa de Cabra ha protagonitzat el concert més multitudinari de la història del festival.

Segons una enquesta telemàtica un 29% del públic prové de comarques barcelonines, un 64% del públic sopa abans o després del concert a la localitat on es realitza el concert, i un 13% pernocta a la localitat amb motiu del festival.

Les activitats relacionades amb el món del vi, viuen el seu moment de més popularitat, i Sons del Món el festival de vins de l’Empordà i un dels més importants del país és un clar exemple d’aquest bon moment. Els concerts entre vinyes d’artistes de petit format s’esgoten amb setmanes d’antelació, els concerts de Rosario, Manel i Noa pengen el cartell de “no queden entrades” i Sopa de Cabra amb prop de 4.000 espectadors fa de la seva actuació la més multitudinària de la història del festival.

Creix el nombre d’espectadors provinents de les comarques barcelonines, símptoma que el festival ja és conegut arreu del país. Sons del Món per primera vegada també representa un impacte econòmic important per les poblacions que acullen el festival. Set de cada deu persones sopen abans o després del concert a localitat que acull l’actuació. I un de cada deu persones pernocta gràcies al festival.

Els espais són una de les claus de l’èxit del festival. La majestuosa Ciutadella de Roses, la imponent portalada de la basílica de Castelló d’Empúries, els concerts entorn dels cellers i les vinyes fan d’aquest un dels festivals amb més encant del país. A la mateixa enquesta vuit de cada deu persones valoren amb el màxim de nota els espais que acullen el festival.

L’any vinent se celebrarà el desè aniversari del festival, des de l’organització ja estem començant a treballar per poder viure d’una manera especial la primera dècada de Sons del Món.