Els sons foscos de Tropic of Cancer arriben al cicle DNIT de CaixaForum Barcelona

Tropic of Cancer és la proposta musical de l'artista establerta a Los Angeles Camella Lobo

Redacció.- El cicle DNIT de l’Obra Social ”la Caixa”, destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències musicals del moment, torna aquest mes de febrer a CaixaForum Barcelona amb un espectacle per al públic seguidor de l’electrònica més fosca i afilada.
Es tracta de Tropic of Cancer, un dels imperdibles del cicle DNIT. Camella Lobo lidera un grup difícil de veure en directe a Barcelona tot i la forta base de seguidors que tenen a la ciutat.
L’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona i el cicle DNIT es converteixen en una cita ineludible per a totes les persones interessades en les tendències més trencadores del terreny musical. Ho testimonien les entrades esgotades per a la majoria de concerts de les últimes convocatòries.
Tropic of Cancer
Divendres 24 de febrer a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”)
Tropic of Cancer és el projecte de l’artista establerta a Los Angeles Camella Lobo. Va debutar amb un EP per al segell de techno britànic Downwards l’any 2009. En els seus tres primers treballs va col·laborar amb Juan Mendez a.k.a Silent Servant i a partir del 2011 va iniciar el seu projecte en solitari.
Ha publicat els seus treballs en diversos segells com Mannequin records o Ghostly International. No obstant el Sewell Blackest Ever Black va editar el seu treball “The Sorrow Of Two Blooms” cosa que la situà al centre de mira de l’escena underground. Des de llavors ha publicat diversos treballs per a aquest segell inclòs el seu primer LP “Restless Idylls”, produït per Regis.
Convertida en una figura de culte, els seguidors de Tropic of Cancer provenen del techno, el shoegaze, la música gòtica o el minimal synth.
La música de Lobo explora l’espai entre el post punk i el minimal wave, encara que pocs projectes han rebut etiquetes tan diverses. Els seus sintetitzadors solemnes i la seva veu carregada de reverb i distorsió creen un so narcòtic que troba la bellesa en la foscor.
“Stop Suffering” és l’últim treball editorial de Tropic Of Cancer, en ell ha col·laborat Joshua Eustis, exmembre de Telefon Tel Aviv. Actualment està preparant el seu segon LP que sortirà al mercat en 2017.
Per al seu concert en DNIT, Lobo estarà acompanyada per la guitarrista Taylor Burch de DVA DAMES i l’enginyer de so Joseph Cocherell.