Sopa de Cabra celebrarà el 30è anniversari de "la maqueta" en l'únic concert d'aquest 2018 dins el marc del Festival Temporada Alta

La Nit dels Sopa celebrarà la segona edició dins la programació de Temporada Alta el dissabte 24 de novembre a La Mirona de Salt

Redacció.-Els gironins Sopa de Cabra celebraran el 30è aniversari de “La Maqueta” a La Nit dels Sopa el dissabte 24 de novembre a La Mirona dintre de la programació del Festival Temporada Alta. Amb Sopa de Cabra, els nostres clàssics més propers (i encara actius),  podem mirar enrere i celebrar que ja han passat trenta anys de la seva famosa primera maqueta. Punt de partida i artefacte ja mític: gravada el 1988 en “un estudi pirata”, aquella casset amb dotze cançons va resultar ser una immillorable carta de presentació dels de Girona.
Entre aquelles dotze cançons d’innegable esperit rocker, però en què s’apuntava també la sensibilitat pop i el gust per la melodia marca de la casa, hi havia ja alguns dels clàssics de la banda, començant per “L’Empordà” i continuant per “El boig de la ciutat” i altres mostres de geni i passió pròpies d’un grup que sabia perfectament quin era el seu camí.
En ple procés creatiu del proper disc, Sopa de Cabra realitzarà una aturada per celebrar el seu únic concert del 2018 amb el trentè aniversari d’aquella maqueta, que ja contenia l’ADN de gairebé tot el que Sopa de Cabra desenvoluparia en desenes de cançons al llarg dels anys. Serà també una bona ocasió perquè el grup es retrobi amb els seus orígens, aquells temps de somnis i carrers, de rock’n’roll descarat i “gamberru”, de “Ninyin’s Mine” i altres himnes d’aquella joventut eterna, que no morirà mai.
La voluntat de Sopa de Cabra és que aquesta sigui una nit inoblidable per tots els seus seguidors, pels gironins i pels amants de la música, posant l’accent en aquesta primera edició en l’estil que els va donar vida fa ja més de 30 anys.
La Nit dels Sopa
La inquietud i l’inconformisme dels Sopa de Cabra han estat una constant al llarg de la seva trajectòria: des del repte inicial de convertir un grup d’amics de Girona que volia sacsejar el món amb la seva actitud musical a mitjans dels 80 en la icona del rock català dels 90, a intentar ser el primer grup que cantant en català omplia un Sant Jordi i finalment acabar fent tres concerts seguits al Palau olímpic el setembre del 2011. També amb els reptes de llençar un nou disc el 2015, després de 15 anys de silenci discogràfic, amb el resultat d’una gira de tres anys, segurament la millor de la seva història, o el d’actuar per primera vegada a Londres per celebrar els seus trenta anys dalt dels escenaris, resolt amb un gran èxit artístic i de públic.
La il·lusió del grup i la seva renúncia a una còmoda zona de confort han fet créixer la llegenda de Sopa de Cabra, i escriure noves pàgines d’èxit en la trajectòria de la millor banda de pop-rock de la història del país.
Els gironins van crear l’any passat un esdeveniment propi anomenat La Nit dels Sopa, que enguany viurà la segona edició. El festival  vol recollir l’esperit del grup any rere any, fixant una cita anual per tots els “soperus” i per totes aquelles bandes amigues, coetànies i a les que el grup vol mostrar el seu respecte.