Soterrani Còsmic s'acomiada com a 22è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris

Uns 7500 espectadors ja han vist la producció dirigida per loscorderos·sc

Redacció.- L’Ateneu Popular 9 Barris acomiada les funcions del 22è Circ d’Hivern el proper diumenge 21 de gener. A la recta final de les funcions, que es van iniciar el 16 de desembre ja han vist l’obra uns 7.500 espectadors.
Cada any, des de fa dues dècades, l’Ateneu ha propiciat un espectacle de circ de factura pròpia, potenciant així aquesta disciplina. El Circ d’Hivern ja és una de les manifestacions circenses amb més trajectòria de la ciutat de Barcelona.
Aquest any, el Circ porta per títol Soterrani Còsmic. La proposta reuneix dalt de l’escenari cinc artistes: Pia Nielsen, Jorge Albuerne, Toni Gutiérrez i Asvin López “La Fem Fatal” i Pablo Molina. Que ofereixen una intersecció de disciplines entre el circ, el teatre i el moviment.
Firmen la direcció de l’espectacle David Climent i Pablo Molinero de loscorderos·sc. La companyia va néixer a Barcelona al 2003, de la mà de Climent i Molinero. És un projecte artístic on es proposen indagar en la naturalesa de l’ésser humà: sobre els seus esforços per dominar el seu instint animal, els seus mecanismes de conducta i de relació, la variabilitat de les seves reaccions. Combinen tècniques i disciplines escèniques diferents, ja sigui teatre textual, d’objectes, dansa, acrobàcia, tècnica de clown… i circ, trencant les fronteres entre les unes i les altres, i creant així un teatre bastard, en el qual cap material exclou ni té prioritat sobre un altre.
Soterrani Còsmic s’emmarca en el concepte de circ bastard, derivat del teatre bastard que treballen loscorderos·sc. Es tracta d’una proposta fora dels espais de confort, contemporània i sorprenent.
En un món dins un soterrani cinc germans conviuen aïllats en un soterrani on han creat una petita reproducció del que és una societat, amb les seves lleis, espiritualitat, cultura i tradicions.
(Fotografia Marta Garcia)