‘Space Pirate Captain Harlock’ lidera una espectacular selecció animada a Sitges 2013

'The Fake', de Yeon Sang-ho, '009 Re:Cyborg' de Kenji Kamiyama, i l'esperada 'Evangelion 3.0 You Can (Not) Redo', seran al Festival

El cinema d’animació serà un dels protagonistes de la propera edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà de l’11 al 20 d’octubre. Una selecta llista de films d’animació formaran part de la graella de la Secció Oficial Fantàstic i la secció Sitges Family, a més de la pròpia secció Anima’t.
 
Space Pirate Captain Harlock, de Shinji Arakami, una espectacular versió del famós manga de Leiji Matsumoto, produïda per Toei Animation i que constitueix la més gran producció del mític estudi –amb més de 30 milions de dòlars de pressupost–, serà una de les pel·lícules d’animació que competiran a la Secció Oficial Fantàstic. La cinta és el resultat de les més modernes tècniques d’animació, capturades en un dels millors usos del 3D dels darrers temps.
 
També a la Secció Oficial del Festival es podrà veure 009 Re:Cyborg, de Kenji Kamiyama, director responsable de la famosa sèrie anime Ghost in the Shell:Stand Alone Complex i que adapta aquí el clàssic manga de ciència ficció de Shotaro Isshinomori amb un increïble 3D i amb l’habitual qualitat de Production I.G.
 
La pel·lícula encarregada d’inaugurar la secció Anima’t serà la producció coreana The Fake, de Yeon Sang-ho, que l’any passat ja va ser present a Sitges amb King of the Pigs. Es tracta d’un gran exemple de la nova onada de cinema d’animació produït a Corea del Sud, caracteritzat pel seu realisme i personalitat autòctona, i que fuig de la imitació a l’anime japonès.
 
Altres llargmetratges que destaquen a la secció Anima’t són la producció brasilera Río 2096: A Story of Love and Fury, de Luiz Bolognesi, la brillant triomfadora del Festival d’Animació d’Annecy; el film d’episodis Anime Mirai, una posada de llarg dels nous talents de Production I.G.; Cheatin’, el nou llargmetratge de tot un clàssic de Sitges com és Bill Plympton; o l’esperada Evangelion 3.0 You Can (Not) Redo, nova entrega de la mítica saga nipona. La programació es completarà amb produccions dedicades a tota la família (sota el segell Sitges Family), l’habitual competició de curtmetratges i algun altre llargmetratge que s’anunciarà en les properes setmanes.
 
Anima’T
Coincidint amb el Festival tindrà lloc la primera cimera professional del món de l’animació, que neix amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada dels professionals del sector, tant nacionals com internacionals. L’esdeveniment, impulsat per l’associació catalana d’animació ANIMATS; el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; Televisió de Catalunya; Catalan Films & TV – PROA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, inclourà sessions de pitchings de projectes i masterclass.