Startups de Catalunya del nord i del sud viatgen en tren a Barcelona i Madrid per impulsar els seus projectes i cercar finançament

El French Tech Train viatjarà el 14 i 15 de juny i està organitzat per Pyrénées Méditerranée Invest

Redacció.- Una trentena de startups dels Pirineus Orientals, Marsella, Tolousse i Montpeller però també de Girona, Barcelona i Madrid presentaran els seus projectes en un tren davant d’inversors, bancs i institucions. Els projectes més innovadors i ambiciosos seran premiats per un jurat especialment compost per a l’ocasió.
Amb aquesta acció es pretén que les startups participants de la regió de Perpinyà es posin en contacte amb la xarxa d’empreses tecnològiques franceses establertes a Barcelona i Madrid, agrupades a French Tech. D’aquesta manera podran donar a conèixer els seus projectes, crear vincles amb altres empreses, relacionar-se amb possibles col·laboradors públics i privats, captar finançament, i difondre les seves iniciatives a la premsa que cobreix l’esdeveniment.
La iniciativa té com a objectiu promoure la internacionalització de les startups franceses i millorar l’atractiu de l’entorn d’innovació de la zona de Perpinyà entre els agents estrangers tecnològics.
Programa
El dijous 14 de juny a les 10 h del matí sortirà el tren French Tech amb els representants de les organitzacions promotores públiques i privades que donaran la benvinguda als participants i faran els parlaments inicials.
A les 10: 30 h el tren farà una breu parada a Girona perquè puguin unir-s’hi startups i inversors de d’aquesta ciutat.
L’arribada a Barcelona està prevista al voltant de les 11:30 h, on tindrà lloc una trobada de networking amb el hub de Barcelona de French Tech.
Durant el trajecte cap a Madrid serà el moment per a les presentacions dels projectes de les startups i la valoració per part del jurat. Un cop els participants arribin a Madrid, a partir de les 18 h, està prevista les intervencions de benvinguda. El programa a la capital espanyola seguirà amb les presentacions de les startups madrilenyes. Finalment la nit de networking acabarà amb el veredicte per conèixer els guanyadors dels premis als millors projectes.
Qui viatja en el tren French Tech
El tren de la French Tech surt de Perpinyà amb startups de la zona dels Pirineus Orientals, Marsella, Tolosa i Montpeller, a les quals s’uniran altres a Girona, Barcelona i Madrid.
A més viatjaran al tren diferents coachs, amb la funció d’ajudar a les empreses en la presentació del seu projecte, i en la seva valoració. Aquests coachs són directius d’empreses i representants d’institucions que donen suport a les empreses.
Al tren també s’hi desplaçarà un jurat que estarà composat per representants del sector públic i privat, líders empresarials i agents financers i inversors.
Finalment l’esdeveniment comptarà amb actors institucionals dels territoris involucrats. A Perpinyà està prevista la participació de Bernard Fourcade, president de la Chambre de Commerce et d’Industrie des Pyrénées-Orientales, Laurent Gauze, vicepresident de Perpinyà Méditerranée Métropole, i un representant de la Région Occitanie. A Barcelona intervindran Philippe Saman, director de la Chambre de Commerce et d’Industrie Française à Barcelone, i Christian Marion, director de French Tech Barcelone. Finalment a Madrid participaran l’ambaixador de França a Espanya, un representant de la Chambre de Commerce et d’Industrie France-Espagne i Dimitri Seigneuray, responsable de French Tech Madrid.
La French Tech
La xarxa French Tech està integrada per professionals que treballen en o per a empreses franceses a França o a l’estranger, ja siguin de l’àmbit digital com de les tecnologies de la salut (medtech), les tecnologies verdes (cleantech), les biotecnologies (biotech), les finances (fintech) o de l’àmbit industrial. Formen part de French Tech emprenedors, però també inversors, enginyers, dissenyadors, desenvolupadors, grans grups, associacions, mitjans de comunicació, operadors públics, instituts d’investigació… que estiguin compromesos amb el creixement de les startups, d’una banda, i la seva influència internacional per una altra.
French Tech, que té hubs a Barcelona i Madrid, té com a funció coordinar, estructurar i accelerar el desenvolupament de noves empreses a França i establir una xarxa nacional i internacional.
L’Agència de Desenvolupament Econòmic Pyrénées Méditérranée Invest
Creada el 2013, l’Agència de Desenvolupament Econòmic Pyrénées Méditérranée Invest té com a objectiu enfortir l’atractiu del territori i el desenvolupament de les empreses i més particularment animar i promoure l’entorn econòmic dinàmic, constituir una oferta territorial coherent i ambiciosa (estratègia de màrqueting territorial), facilitar projectes de desenvolupament empresarial (interfície entre empreses i actors de desenvolupament econòmic) i accelerar la renovació del teixit econòmic i la prospecció exògena.