Strenes aposta per sortir al carrer en aquesta edició

En només tres edicions és el festival que marca l’inici de la temporada musical catalana

Les més de 20.000 persones que van passar pel festival l’any passat han propiciat que Strenes es consolidi a passes de gegant. En només tres edicions Strenes és el festival que marca l’inici de la temporada musical catalana. La majoria de bandes que actuen al festival són aquelles que podrem veure a gran part del festivals estiuencs del país.

Seguim concebent la ciutat de Girona com un gran espai escènic on hi tenen cabuda tots els formats musicals actuals. A diferència de les dues primeres edicions, Strenes surt més al carrer, sumant espais emblemàtics de la ciutat, que donen un valor afegit als concerts.

D’aquesta manera el festival guanya referències pròpies. Tothom associa el concert de Sopa de Cabra del terrat de l’oficina de turisme amb Girona i el festival Strenes.

En aquesta quarta edició fem un pas endavant, sumant nous espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix i el Museu D’Art (MD’A). Integrant-los al festival no només com a un marc estètic sinó com a espais on el públic pugui viure una experiència musical en un entorn emblemàtic d’una ciutat amb interès turístic com Girona.

Durant el mes d’abril Girona es converteix en l’epicentre musical de Catalunya. Segons un estudi realitzat per l’Ajuntament de Girona, el festival Strenes té un impacte econòmic per a la ciutat de 750.000€. Per cada euro que inverteix l’Ajuntament en el festival, hi ha un retorn cap a la ciutat de 7,83€. La mitja de despesa dels espectadors del festival és d’uns 25€, això significa que la majoria d’espectadors realitzen un àpat a la ciutat abans o després de l’actuació.

El concert de Sopa de Cabra a l’oficina de turisme marca un abans i un després pel festival i per a la ciutat. Posicionant Girona entre les tres grans capitals que han apostat per un esdeveniment d’aquestes característiques. El dia 02 d’abril inaugurem el festival a les 19.00h de la tarda. També es tractarà d’una acció sorpresa que desvetllarem durant les properes setmanes.

Si la inauguració de l’any passat ja està a la retina de tots els amants de la música, volem incorporar un nou gran esdeveniment al festival. Un gran concert de clausura que s’ubicarà a les escales de la Catedral, un dels espais més emblemàtics de la ciutat i amb un gran valor afegit. Un espai escènic natural que funciona com si d’un auditori es tractés.

Macaco és l’artista escollit per protagonitzar un dels grans concerts de l’Strenes d’enguany. Un dels grans creadors del nostre país realitzarà un concert a mida, on tots els seus grans èxits es podran escoltar amb uns arranjaments més íntims. L’espai té un aforament limitat de 800 persones i estem convençuts que la suma de Macaco i d’aquest espai espectacular faran d’aquest un dels grans moments del festival.

Amb una reubicació de l’escenari, la Plaça Sant Fèlix serà un dels nous espais per on esperem que el festival creixi en assistència de públic en aquesta edició. Hem dissenyat pel 09 i el 16 d’abril un espai, on de manera gratuïta, podrem veure tres artistes diaris de gran nivell i popularitat (19:00h – 22:00h i 00:00h). A més de música també hi haurà una fira de food trucks que permetrà al públic viure una experiència més completa. El dia 09 d’abril, a les 19:00h actuarà Animal; a les 22:00h, The Excitements, i a les 00:00h, Germà Negre. El dia 16 d’abril, a les 19:00h, Maïa Vidal pujarà a l’escenari abans de Joan Colomo, a les 22:00h, i ZOO, a les 00:00h.

El Museu d’Art, ubicat a l’imponent antic Palau Episcopal, acollirà una sala de concerts per a 100 persones, on podrem gaudir molt de prop de les actuacions dels artistes de format més íntim del festival. Viure un concert envoltat d’art i d’història és un dels luxes que esperem que sedueixin a l’espectador. Aquests concerts estan previstos a les 20:00h de la tarda, i després de l’actuació, es podrà conversar i compartir una copa amb els músics. La programació del Museu d’Art és: divendres 08 abril, Gemma Humet; dissabte 09 abril, Dom la Nena; divendres 15 abril, Maria Arnal i Marcel Bagés, i divendres 22 abril, Pau Alabajos.

Sopa de Cabra són una de les estrenes més destacades d’aquesta edició i ja han exhaurit les entrades de l’auditori mesos abans del festival. Quimi Portet, l’astre intergalàctic, ha triat el festival per presentar el seu esperat nou disc Ós Bipolar. The Excitements, un dels millors grups en directe del nostre país, presentaran al món el seu esperat nou disc Breaking The Rule. Sara Pi, una de les veus més brillants, presentarà el seu nou treball Break The Chains, acompanyada per a la ocasió del gran Raynald Colom. Viurem l’inici de gira de l’espectacle Tribut a Sangtraït que uneix a Quim Mandado amb la Orquestra de Cambra de l’Emporda i els LGP, sota el títol Sinfonia de les pedres i el vent.

La nova fornada de l’escena indie-folk, cada vegada més consolidada, arriba a Strenes amb un munt de novetats discogràfiques. Joan Colomo ho farà amb Sistema; Joana Serrat presentarà l’àlbum amb més projecció internacional Cross The Verge; Nuria Graham el seu Ep In The Cave; Maïa Vidal el seu treball You’re the Waves. I des de Girona, Xebi SF, un dels artistes amb més projecció de la ciutat, presentarà Tibidabo.

La cançó d’autor també s’estrena a Girona. Dos dels clàssics del nostre país, Marina Rossell presentarà el seu reivindicatiu Cançons de la Resistència, i Joan Isaac torna a l’actualitat discogràfica amb el seu disc Joies Italianes i altres meravelles. Cesk Freixas juntament amb el poeta Roc Casagran ha triat Strenes per presentar el seu nou espectacle d’homenatge al poeta Pere IV. Des de València, Pau Alabajos, un dels cantautors del sud més populars, presentarà el seu darrer treball L’Amor i la Ferocitat. Els grups de pop adolescent també estan d’estrena. Dos dels seus màxims exponents publiquen nou treball i, per això, hem fet un doble programa on podrem escoltar als Crossing i als Cybee.

PRIMÍCIES I ESPECTACLES ÚNICS
Aquesta secció possiblement sigui la millor de totes les edicions del festival. Macaco protagonitzarà el gran concert de clausura a les escales de la Catedral, recuperant tots els seus èxits en un format més íntim però igual d’enèrgic.

Els Catarres, amb la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona, presenten Pluja d’Estels, un espectacle on les cançons es vesteixen de noves sonoritats, fins ara inexplorades pel grup, despertant emocions i sensacions que ens portaran en un viatge als confins dels nostres universos personals. Adrià Puntí, que ha tornat a l’actualitat amb un dels discs més premiats per la crítica musica del nostre país, ens descobrirà com va crear La Clau de Girar el Taller i descobrirem aquelles cançons que no va seleccionar. Pel públic més petit de la casa celebrarem el cinquè aniversari de Reggae per Xics, un dels espectacles més populars d’aquesta franja d’edat que de la mà dels The Penguins acosten la música reggae als infants. Enguany ho faran amb un espectacle inèdit de celebració de cinc anys i s’acompanyaran de la Coral Infantil de l’Aula Musical, Coral Infantil Preludi i Coral Infantil Claudefaula.