Suite Coltan, de Josep Maria Rossellò

La mostra del pintor tarragoní es podrà veure fins al 25 D'abril

El Museu D’Art Modern de Tarragona acull una exposició sobre L’artista Josep Maria Rosselló. La mostra de pintures, que porta per nom Suite Coltan, es podrà veure fins al 25 D’abril.

A partir de tragèdies i D’unes imatges periodístiques, Rosselló ens dona la seva interpretació dels fets a través D’un treball que, si bé és cert tenen com a punt de partida un referent determinat, té un caràcter universal al referir-se a situacions que s’han donat en totes les èpoques (…)

També s’ha editat un llibre amb el mateix nom i que conté pròlegs de Xavier Barral, Joan Cavallé, Ricard Planas, Rosa M. Ricomà, Antonio Salcedo i Olga Xirinacs.

Josep Maria Rosselló va néixer a Tarragona el 1950. Estudia a l’Escola d’Art de Tarragona, a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi, i gravat a l’Escola Massana de Barcelona. CoL’labora amb el Gran Teatre del Liceu, i comença a exposar l’any 1967. Resideix a Sitges del 1969 al 1983. L’any 1980 experimenta en el camp de la música amb el pianista Charles Miles.
Es trasllada a Madrid per realitzar, posteriorment a Roma, els murals de teatre per a la Pasqua Popular Flamenca, de Salvador Távora i José Monleón, amb La Cuadra de Sevilla. Són les primeres pintures en directe que més tard donarà a conèixer a Catalunya acompanyat d’orquestres de música clàssica i jazz. Altres coL’laboracions amb La Cuadra de Sevilla son Piel de Toro (1985), Identidades (1995), KRMN (1996) i Don Juan (2001). El 1986 coL’labora amb el projecte de la Plaza de Salvador Dalí i El Arte en la calle, a Madrid.

L’any 1991 es trasllada a Tànger (Marroc) per realitzar la remodelació d’espais en una antiga finca colonial de la Kasbah que es convertirà en la Fundació Carmen Maceín.

Torna a Catalunya l’any 1992, realitza el cartell del Centenari de les Festes Modernistes de Sitges. S’edita el llibre “Rosselló-Dibuixos, 1968-2002”, amb textos de Xavier Barral, Oiga Xirinacs, Rafael Santos -Torroella, Antoni Sella, José Hierro, Ricard Planas, Emilio Rey, Salvador Távora, Antonio Salcedo, Jordi Beltrán i Jordi Cervera, d’Edicions La lmpremta.
L’any 2005, sobre una proposta de l’artista al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, realitza L’exposició Cadavers- exquisits… un pretext. A La Vaqueria, café – concert 7×6 cadavre-exquís amb el grup PoHen. Al Tinglado 1 del Moll de Costa, Cadavre&Grafit. El Museu d’Art Modern tanca el cercle amb l’exposició La memòria de l’efímer, de Pep Escoda, amb fotografies realitzades al Cadavre&Gralit.
El 2005 obre al seu taller l’espai ART (Arxiu Rosselló Tárraco) dedicat a exposar projectes impossibles o efímers. CoL’labora amb articles i iL’lustracions a “Escrivim a les parets” Revista de les arts, Setmanari “El Eco de Sitges”, Revista Bonart, Diari Avui, Nou-Diari, Revista del Centre de Lectura de Reus, “El Món” Setmanari de les Arts Escèniques, Diari de Tarragona, “Veneno” Revista de Poesia Visual (Còrdova), Letras travestidas (Uruguai).
Ha realitzat més de cinquanta exposicions individuals i es pot veure obra de l’artista en diversos museus i espais públics.