Surt a la venda el nou disc D’Obrint Pas

La sala Apolo acull el dia 28 el concert de presentació de 'Coratge'

Obrint Pas tornen a la càrrega amb el seu nou treball, un llibre-CD conceptual anomenat Coratge, enregistrat per Jaume Figueres a Estudis Ground de Cornellà del Terri i Garate Studios D’Andoain (EH) i produït i mesclat per Kaki Arkarazo (Negu Gorriak).

Després de més de 15 anys de camí, 6 discos editats i gires inacabables que els han dut a esbombar L’orgull i rebel·lia valenciana del País Basc als Balcans, de Mallorca a Cuba, de Veneçuela a Berlín, del Sàhara a Palestina i de Madrid al Japó; els de L’Horta ens obsequien amb un cop de coratge en forma de llibre-CD amb 15 capítols i noves 15 cançons. Obrint Pas s’ha patejat el món i s’ha empapat al llarg D’aquests anys D’experiències, lluites, alegries i amargors D’arreu per a fer de Coratge una magnífica síntesi del seu llarg camí.

Musicalment, Coratge és una tornada als orígens musicals del grup: ska, reggae, hardcore i música tradicional de la riba valenciana. Aquestes són les seves arrels i també L’espina dorsal del nou disc, que han sabut salpebrar amb les aromes D’amics com Fermín Muguruza, Mohamed Bout Ayub (Orquestra Àrab de Barcelona), Feliu Ventura, Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis), The Pepper Pots, Miquel Gil, Pep Gimeno ?Botifarra?, Mara Aranda i una llarga llista de col·laboracions de luxe. El nou disc s’acompanya D’un extens llibre on cada cançó es transforma en un capítol literari signat per 20 plomes diverses, compromeses, còmplices de la banda i inspirades en cada una de les noves cançons del disc. És així com Eduardo Galeano ens dedica una clarivident sentència al ?Preludi?, Feliu Ventura ens explica de qui és la nostra vida a ?La Vida Sense Tu?, August Gil Matamala reivindica la consciència de classe i la solidaritat obrera a ?Barcelona? i Manuel Baixauli conta com les arrels al territori, a la nostra història i pulsacions vitals es poden retrobar tan ràpidament com es perden.

El nou treball D’Obrint Pas és una sincera i meticulosa fotografia del grup i la seva filosofia. Coratge és un cant tant alegre com combatiu, un viatge D’anada i tornada de València al món sencer. Tal i com ens expliquen a la primera cançó del disc, just després del ?Preludi? i que s’anomena ?Coratge?, viurem L’esperança dels qui lluiten cada dia i omplirem carrers amb les riuades D’alegria D’on naix el coratge de guanyar la nostra llibertat. Si cantem mai morirem, i avui cantarem per celebrar que mai ningú no ens farà callar, diuen a ?Alegria?. A la ?Jota dels Valencians’, que clou el llibre-CD, Obrint Pas i companyia ens criden a totes: valencians i valencianes, és L’hora D’unir les mans amb els qui estimen la terra i la llengua que ens fa germans.

Venda d’entrades

Etiquetes: