Susanne Linke al Mercat de les Flors de Barcelona

La coreògrafa alemanya portarà L'espectacle Schritte verfolgen

Del 15 al 17 D’octubre es podrà veure al Mercat de les Flors L’espectacle Schritte verfolgen 2007, de Susanne Linke, coreògrafa alemanya de referència internacional. Premi Nacional Alemany de Dansa, Linke va crear el solo Schritte verfolgen L’any 1985. Vint anys després, Linke ha reformulat la peça reconstruint la coreografia acompanyada de tres ballarines més.

Susanne Linke té un paper destacat en L’àmbit escènic de la dansa alemanya gràcies a la seva formació bivalent: primerament amb Mary Wigman a Berlín i posteriorment amb L’escola Folkwang D’Essen, dos corrents de dansa que han influït de manera significativa L’estètica del seu treball, i amb tradicions que Susanne Linke encara avui continua
transmetent, ja sigui dalt de L’escenari, en tallers o en classes magistrals.

L’any 1985, amb el solo Schritte verfolgen (Segueix els teus passos) es va fer realitat una de les seves peces més personals, un fet que conjuntament amb L’acceptació de la seva autobiografia també comunica el seu credo artístic.

En aquest cas, seguir els passos que un mateix fa pot significar tant evolució com la possibilitat permanent de tornar a començar. Així doncs, Susanne Linke fa uns passos enrere cap a la seva infància i D’allà retorna al moment present. Un moment present que alhora destaca en primer pla la seva existència present sobre L’escenari. Schritte verfolgen no és una mera repetició D’un solo de gran èxit.

Susanne Linke ha reformulat de nou aquesta peça. Acompanyada de tres ballarines més, reconstrueix i reconquereix la coreografia. Ara, Linke distribueix el procés D’evolució de la protagonista entre quatre ballarines: la jove alemanya Mareike Franz, la francesa Armelle van Eecloo, la ballarina italiana Elisabetta Rosso i finalment ella mateixa. D’aquí neix una biografia del cos que també narra la contradicció contínua entre la manca de confiança en un mateix i el desig de retratar alguna cosa, i que alhora també parla del procés D’envelliment com una experiència de canvis físics, com un acte alliberador de maduresa.

Susanne Linke és L’única estudiant de la gran professora Mary Wigman que encara es manté activa dalt de L’escenari, i que manté viu L’impacte, L’esperit, els mètodes D’ensenyament i la idea de Wigman del «desenvolupament de la personalitat de L’individu en el procés artístic». Transferint la seva obra a les tres ballarines de la generació següent, Linke manté viva la tradició de la dansa expressiva alemanya.

Al mateix temps, Schritte verfolgen, a través de les representacions de quatre ballarines de generacions diferents, aborda un tema sempre present en la dansa: la joventut «perpètua» i la vitalitat del cos. En aquest cas, L’obra de Susanne Linke deixa clara la proximitat del desig de bellesa i la consciència de la realitat, el narcisisme i el dubte, la dansa i el moviment trencat, els anhels i la desconfiança D’una estètica dictatorial.
Schritte verfolgen va ser un moment decisiu en la trajectòria coreogràfica de Susanne Linke i representa una fita de referència per a L’estil de dansa que ha creat, només determinat per la dansa, sense cap mena de suport lingüístic.

Etiquetes: