SUU presenta el seu nou àlbum Ventura

El disc que aconsegueix evolucionar a noves sonoritats està produït per Carlos Sadness

Redacció.- Amb la presentació del seu primer àlbum Natural (2018, Halley Records), SUU es va posicionar com una de les artistes catalanes més seguides i escoltades del panorama musical català. I un parell d’anys després arriba el seu esperadíssim segon treball, Ventura (Halley Records). La nova col•lecció de cançons ha estat produïda pel reconegut cantant, compositor i il•lustrador Carlos Sadness, que ha fet evolucionar a noves dimensions la seva música, ara un còctel de pop preciosista, carregat de poesia sonora i missatges positius. Tal com la cantant explica, Ventura és més íntim i madur que l’àlbum anterior, reflex de la nova etapa vital més adulta, tant des del punt de vista personal, com professional i artístic.
Els dos primers avançaments que ha fet SUU d’aquest segon treball han estat tot un èxit aconseguint desenes de milers de reproduccions i triomfant a les ràdios comercials del país. La primera cançó que va presentar va ser “Tant de bo”, una declaració d’amor sincera a on la cantant s’atreveix a dir la veritat sense pors i que venia acompanyada d’un videoclip bonic i íntim. Així mateix, el segon avançament escollit per l’artista va ser “Eres un temazo”, un crit a l’amor propi camuflat en una cançó d’amor. La mateixa SUU recomanava “escoltar la cançó davant d’un mirall, mirant-nos als nostres propis ulls”.
“Todo lo que canto” exemplifica aquesta intimitat i maduresa, ja que en aquesta cançó la cantant es despulla per sincerar-se i parlar de la vida durnant les gires, dels nervis d’abans dels concerts, de la calma que l’omple quan el públic està receptiu, i tots els sentiments que giren entorn a la seva vida d’artista. De fet, la cançó la va escriure just després del seu primer concert a Madrid, que va ser tot un èxit. Pel que fa a l’estil, “Todo lo que canto” marca un límit estilístic al disc, ple de sintes, samplers i una bateria electrònica molt marcada. La mateixa honestedat i intimitat es troba a “Soy” que torna a ser una cançó més electrònica i amb guitarres elèctriques.
El disc continua regalant perles sonores amb “Si no saltas”, on SUU explica que Sadness va bramar “t’has passat de locura” quan la va escoltar per primera vegada. El resultat, no obstant això, és un tema meravellós, amb una tornada especialment llarga que enganxa a tots els oients.
Com a curiositat, SUU explica que amb la composició d’aquestes noves cançons ha descobert el “Compàs SUU”. Aquest compàs es caracteritza per col•locar les tornades als compassos imparells. A “No eres tan especial” és on va néixer aquest compàs característic que també es troba en altres cançons de Ventura.
“Mi casa” és la gran balada d’aquest nou àlbum a on l’artista pretén transmetre la bellesa de quan una persona et fa sentir com a casa quan ets al seu costat. SUU utilitza un ukelele al principi del tema que, segons ella, “crea un aura de cantautor”, i després, per a la tornada, amb la bateria i la percussió de la cadena, es transforma en indie modernitzat.
Per altra banda, “Algo de mí” és el tema que més s’acosta al primer àlbum de SUU, ja que tot i haver-hi afegit algun detall de percussió electrònica, hi ha força pinzellades de mestissatge per a la bateria i la guitarra espanyola més “rumbera”. Per a aquesta cançó, l’artista ha comptat amb la col•laboració de La Pegatina, de qui SUU n’és gran seguidora des de petita.
La darrera cançó de Ventura, “Ojalá”, és una versió traduïda del primer single “Tant de bo”, que va fer juntament amb Carlos Sadness i a on canten plegats. Les dues veus juntes, que tenen un to amb una intensitat molt similar, fa que el resultat d’aquesta cançó sigui una autèntica meravella.