Swing i lindy hop al carrer per clausurar el 15è Festival de Jazz de Girona

The Explosive Swing Sextet posarà aquest dissabte 26 la cirereta a una edició que es tanca amb gran èxit artístic i de públic

El 15è Festival de Jazz de Girona tancarà aquesta edició amb un gran èxit artístic i de públic. Aquesta quinzena edició del festival ha comptat, per exemple, amb la presència estel·lar de Joshua Redman Trio i les actuacions del quartet de Ramon Prats -jazzman català del moment-, del prodigiós guitarrista Pau Figueres o del duet format per Marco Mezquida i Manel Fortià, entre altres artistes destacats com el trio Nara, David Mauricio i Claudio Barrero presentant Coltrane & Hartman o el duet format per Vicenç Solsona i Clara Luna.

La cloenda del festival tindrà lloc aquest dissabte 26 de setembre (20 h.) a la Plaça del Mercadal, en un concert gratuït i obert a tothom. L’actuació anirà a càrrec de The Explosive Swing Sextet, una formació de swing tradicional creada i pensada per als balladors  de lindy hop més exigents. L’explosiu sextet compta amb la veu de Saphie Wells i posa tota la seva experiència al servei del ball, a través de versions de clàssics com Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Sarah Vaughan o Billie Holiday.

Abans, però, La Girona Marxing Band protagonitzarà una cercavila a ritme de jazz que anirà del Pont de Pedra fins a la Plaça Mercadal (18 h). Seran un total de 32 músics de vent i percussió dirigits per Xavi Molina i Rafel Rostey i que basa el seu repertori en arranjaments propis de clàssics d’estils com el New Orleans, el jazz, el funk i l’R&B.

A més, a les 23.30 h, hi haurà la festa de cloenda a Els Jardins de la Mercè, espai que durant el festival ha acollit el cicle de DJ El jazz que em va parir, en què personalitats del món de la cultura i l’esport han punxat els temes de jazz que més han marcat les seves vides,