Szpunberg agafa el relleu després de Marilia Samper i Clàudia Cedó, autores de L’alegria i Una gossa en un descampat respectivament

Victoria Szpunberg, autora resident de la Sala Beckett la temporada 2018-2019

Victoria Szpunberg serà la propera autora resident de la Sala Beckett. La convocatòria ha rebut 92 candidatures de dramaturgs i dramaturgues interessats en ser autor resident la propera temporada, el triple respecte l’any passat.
La comissió seleccionadora ha tingut en compte el perfil i trajectòria professional de l’autora -que ajudarà a la Sala en la presa de decisions artístiques i  dramatúrgiques durant la present temporada- i la qualitat i maduresa de l’explicació del seu projecte, així com l’atractiu del tema que pretén abordar.
L’autor/a resident de la Sala Beckett
El programa “Autor/a en residència” de la Sala Beckett consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada (de setembre a juliol), de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme.
L’autora o autor escollit assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova, expressament per a l’ocasió, que serà estrenada amb producció de la pròpia Sala Beckett durant la temporada següent a la de la residència.
Les autores residents anteriors han estat Marilia Samper, que va estrenarL’alegria el mes d’octubre de 2017; i Clàudia Cedó, que estrenarà el seu text Una gossa en un descampat aquest mes de juliol, en el marc del Grec Festival.
Sobre Victoria Szpunberg
Autora teatral i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona. L’any 2000 és convidada a la Residència Internacional del Royal Court Theatre amb la seva primera obra. A partir d’aquell moment, els seus textos s’han estrenat en diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores. També ha participat en projectes de Teatre i Educació i és col·laboradora de l’Escola de teatre social Patothom.
El 2013 va rebre el Premi Max a l’autoria teatral catalana. Entre les seves obres de text destaquen Entre aquí y allá (Lo que dura un paseo), L’aparador (Teatre Nacional de Catalunya, 2003), Esthetic Paradise (Sala Beckett – Festival Grec, 2004), La màquina de parlar (muntatge que també ha dirigit a la Sala Beckett, 2007, i a la Sala PIM de Milà, 2008, que es va reposar al Maldà l’octubre de 2017), El meu avi no va anar a Cuba (Festival Grec-Sala Beckett, 2008), La marca preferida de las hermanas Clausman (Teatre Tantarantana, 2010), Boys don’t Cry (Teatre Lliure, Grec 2012), L’onzena plaga (Teatre Lliure 2015) i La font de la joventut (dins de l’obra Pares nostres, Temporada Alta 2016). El 2018 ha estrenat al Teatre Nacional de Catalunya Balena blava.