Ta acorda Ba tu El Filipines’ de Sally Gutiérrez al Bòlit

El 19 de desembre amb la presència de la realitzadora

Redacci.- El llarg de no ficció Ta Acorda Ba El Filipines’ (Te’n recordes de Filipines’) reflexiona entorn de les petjades i els fantasmes de la globalització passada i present i indaga en les relacions (post)colonials des d’un punt de vista crític. Saltant d’un idioma i un escenari a un altre al llarg de la complexa geografia filipina, el film entrellaça les vides, memòries, lluites i espais de diverses comunitats de parlants.
Sally Gutiérrez treballa amb formats expandits en un camp híbrid entre l’art contemporani, l’assaig visual i el documental. Des d’una posició crítica i feminista els seus projectes artístics recorren les formes d’habitar, resistir i (sobre)viure en unes geografies on l’espai i els objectes són també actors socials a les xarxes i les crisis de la globalització.
Ha desenvolupat projectes basats en la col·laboració amb comunitats i organitzacions locals en contextos com Sud-àfrica, on es va rodar el documental Tapologo (co-dirigit amb la seva germana Gabriela), Filipines, i Villalba de Guadarrama (on es va rodar la web-doc Villalba Explica). Imparteix classes a la Universitat Europea de Madrid i forma part del col·lectiu artístic Declinació Magnètica. La seva obra s’ha exposat en museus i galeries tals com Kunstwerke, Akademie de Künste (Berlin), Parker’s Box, Whitebox Gallery, PS1 (Nova York), CCCP Manila, Escorxador i Museu Nacional Reina Sofia (Madrid).
HAMACA PROJECTA és una iniciativa de la plataforma Hamaca amb el suport del centre Arts Santa Mònica que té com a objectiu visibilitzar i donar a conèixer el treball més recent dels principals realitzadors/ores de la videocreació i del cinema experimental.