Í-TACA, Cultura i Acció: més cultura i més acció

Manel, Paco Ibáñez, Chano Domínguez o Joan Dausà són alguns dels noms del festival baixempordanès que presenta una segona edició amb més de 20 artistes

Í-TACA segueix caminant cap a una nova forma de gestionar i organitzar els festivals, agrupant propostes culturals de qualitat en col.laboració amb altres agents del territori. Í-TACA Cultura i Acció vol fer-se un espai en la programació d’estiu de la Costa Brava i el Baix Empordà, sense competència, aportant noves formes de fer amb un format no elitista, més local, des de baix. exposicions de pintura i altres instal·lacions a Pals i la Pera.

Aquesta edició, Í-TACA aposta per la diversificació de la proposta cultural i ha programat també teatre. És el cas d’Alberto San Juan que actuarà al teatre de Palafrugell amb el seu arriscat i autocrític “Monólogo de un joven capitalista espanyol” o l’Í-TACA Familiar amb la MicroCaravana de Cultura Inquieta de la mà d’Ernesto Collado i Barbara van Hoestenberghe que viatja per Pals, Bellcaire, la Pera o Gualta. Amb la mateixa intenció Í-TACA ha reunit 3 exposicions, és el cas del pintor Manolo Sierra al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí o el castell de la Bisbal amb les escultures ceràmiques de Javier Garcés. També, en col·laboració amb el projecte Escap.art, Í-TACA porta l’art al carrer amb dues exposicions de pintura i altres instal·lacions a Pals i la Pera.

El festival ha aconseguit programar els grups que dominen el panorama pop català: Joan Dausà, Manel i la Iaia. Dausà actuarà a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, el 4 de juliol, on ens presentarà el seu esperat nou treball: On seràs demà? i Manel a la platja de Port o a Calella de Palafrugell. dins del programa de la Cantada d’Havaneres, el diumenge 7 de juliol. L’últim cap de setmana del festival actuarà La Iaia amb el seu nou espectacle XXL on s’incorpora tota la Cobla Bisbal Jove, serà a la plaça del Castell de la Bisbal, l’11 de juliol.

L’I-TACA es consolida així com un nou festival a tenir en compte a l’Empordà que es distingeix per apostar per una programació compromesa i de luxe però a l’abast de totes les butxaques.