Talent jove amb tot el potencial

La mostra col·lectiva Ready Mix es pot veure al Museu de l'Empordà

Ready Mix és una exposició col·lectiva, comissariada per Dídac Cubarsí Ginesta (Salt, 1977) i Jordi Puig Augé (Barcelona, 1980), que parteix D’un projecte seleccionat a les Beques Agita atorgades per L’Ajuntament de Figueres L’any 2008. La mostra pretén articular un discurs entre modernitat i tradició a les sales del Museu de L’Empordà a través dels treballs de cinc joves artistes catalans. Tot i que les tradicions es presenten sovint com un fet immutable, és un mite pensar que les tradicions són impermeables al canvi. Vivim en un procés constant de transformació i de desenvolupament tècnic. La idea D’aquesta exposició neix de la confrontació entre modernitat i tradició, i vol mostrar com aquestes conviuen en L’actualitat i, alhora, es contrauen L’una a L’altra. A partir de cançons i contes populars, balls i rituals, arts i oficis, els cinc creadors contemporanis presenten propostes pluridisciplinars que són una aproximació de la creació emergent del nostre país cap a la tradició popular de Catalunya.

Aquesta mostra d’art contemporani d’arrel tradicional vol captar l’atenció d’un públic molt ampli cap a la creació de l’art emergent català i, al mateix temps, apropar la celebració tradicional cap a l’expressió i els nous llenguatges artístics actuals. L’imaginari dels creadors que participen en el projecte no s’adscriu al camp semántica de la reivindicació catalanista sinó al del trànsit de tendències estètiques i culturals pròpies de la societat catalana D’avui dia. El llenguatge tècnic de cadascun D’ells és molt divers, i la seva relació amb L’obra i la intencionalitat de la mateixa, varia segons el tarannà de cada individu en aquest acte col·lectiu obert a tota la ciutadania.

La inauguració de Ready Mix tindrà lloc avui, a les 20h. La mostra forma part de la programació de Figueres 2009 Capital de la Cultura Catalana.

Els artistes

Daniel Soms (L’Escala, 1983) a través de La Jungla Artificial proposa una actualització del bestiari clàssic. Maria Martin (Palamós, 1979) presenta el seu projecte 2, 3 D que destaca la figura del monstre dins la cultura popular i proposa fer una adaptació D’aquest univers il·lusori entre la tradició i la modernitat. Maria Ramió (Banyoles, 1981) treballa a partir de L’apropiació D’objectes, llocs, persones i relacions que funcionen com equivalents a objectes que són catalogats mitjançant una fitxa tècnica formant part D’una totalitat D’obra-registre de L’acció; alhora, aquesta artista durà a terme una acció D’apropiació dels assistents a la inauguració de L’exposició al museu. Sira Pizà (Terrassa, 1982) i Ricardo Trigo (Palafrugell, 1980) amb CoolKutreX, Ruidos Complejos con circuitos 555* proposen el seu laboratori de treball com a instal·lació sonora.

Etiquetes: