Taller de Músics porta la seva Ànima Flamenca al SAT!

El teatre barceloní acollirà L'estrena dels nous espectacles de Ginesa Ortega i Paula Domínguez

El flamenc innovador del Taller de Musics envairà el SAT! durant els dos primers caps de setmana de març.  Els dies 4, 5 i 6 la cantaora Ginesa Ortega estrenarà Paisajes i una setmana després serà el torn de la veu camaleònica de Paula Domínguez, una de les joves promeses del Taller, pressentant Soul de lunares.
 

Paisajes de Ginesa

Ginesa Ortega torna als escenaris barcelonins amb el seu nou espectacle Paisajes, una peça que descriu, a través de la poesia i del flamenc, experiències compartides, nous camins. Un repertori que parla sobre la universalitat, el sentit D’allò més popular i la llibertat com a bandera; i que configura un espectacle de flamenc amb un tractament musical i una instrumentació atípica, conduït per la personal veu de la cantaora. Ginesa estarà acompanyada per les guitarres de Jesús Joaquín ?Puchero? i Alberto Fernández, i per la percussió de David Domínguez.

Ginesa Ortega és una de les cantaoras més interessants de l’escena catalana, guanyadora de dos premis Ciutat de Barcelona, que tot i el seu domini del flamenc tradicional, ha destacat en projectes arriscats en col·laboració amb La Fura dels Baus,  en l’enregistrament de cançons de García Lorca o creant versions flamenques de Serrat, Billie Holliday o Dulce Pontes.

Paula Domínguez i el seu Soul de lunares

La jove Paula Domínguez estrena al SAT! Teatre de Barcelona Soul de lunares. Aquesta proposta no pretén fusionar el flamenc i el soul sinó que tots dos estils s’agafin de la mà i sumin. Es tracta D’establir una harmonia moderna de temes propis de soul i pop sobre els patrons rítmics del flamenc, a la recerca D’una nova sonoritat. En aquest concert Paula Domínguez estarà acompanyada de Marta Robles a la guitarra, Pablo Gómez a la percussió, Paco Perera al baix elèctric i al contrabaix, i Karolien Greenacre, Clara Sallago i Sandra Sangiao als cors. Paula Domínguez posseix veu camaleònica capaç de moure?s en llibertat D’un estil a L’altre, del jazz al flamenc, passant pel blues i el rock. Ha participat en festivals de música i que, recentment, junt a L’Orquestra Simfònica de Galícia ha interpretat ?La vida breve?, de Manuel de Falla.

El Taller de Músics i el barri de Sant Andreu

El cicle Ànima Flamenca inaugura la relació del Taller de Músics amb el teixit associatiu del districte de Sant Andreu. Aquesta relació s’anirà enfortint gràcies al trasllat, a partir del proper curs, de L’Escola Superior D’Estudis Musicals Taller de Músics – ESEM- TM- al Centre Cultural Can Fabra. El Taller de Músics és un centre de formació i serveis que fomenta el talent creatiu en L’àmbit de les músiques populars, i que vetlla per la llibertat expressiva dels músics i per la seva projecció en el món professional.

Etiquetes: