Talleres islados obre la temporada 2013

La presentació tindrà lloc demà divendres, 19 d’abril, a les 12.30 hores, a La Seca – Espai Brossa (Flassaders, 40, Barcelona). Hi assistirà també Mariona Fernández, promotora de Talleres islados. Es tracta d’estades culturals a Menorca al voltant de la literatura, l’art i el pensament

Aquest és un any literari, amb unes gotes de fotografia i cinema. Amb un taller a vessar, va obrir la temporada el passat 4 d’abril l’hel·lenista Bernado Souvirón, autor entre altres obres de Hijos de Homero.  Ara, la paraula passa al fotògraf i teòric de la imatge Joan Fontcuberta, recentment guardonat amb el ‘nobel’ de la fotografia: el Premi Internacional Hasselblad. El terreny s’obre a partir de maig als tallers literaris: Soledad Puértolas, Carme Riera, Chantal Maillard, Gustavo Martín Garzo, Julio Llamazares i la parella Elvira Lindo i Antonio Muñoz Molina. El cinema tancarà temporada a l’octubre amb Román Gubern, d’una banda, i Víctor Erice, de l’altra.
Ja van tres les temporades a Talleres islados. La tònica: quatre dies d’immersió a l’univers que proposa l’autor, amb qui no només es comparteixen les classes, sinó també els moments de distensió, en un entorn molt especial on el paisatge hi és sempre present, amb persones d’inquietuds similars, amb molt diàleg i bons aliments. Ingredients tots ells que, pel que sembla, propicien l’amistat. En resum: un parèntesi en la vida diària que transforma i enriqueix. Fins avui s’han ‘islat’: Albert Sánchez-Piñol, Andrés Trapiello, Joan Fontcuberta, Pierre Gonnord, Miguel Gallardo, Félix de Azúa, Manuel Vicent, Manuel Rivas, Bernardo Souvirón, Albert Boadella, Juan José Millás, Eduardo Mendoza i Rafael Argullol.