Tap Olé estrena Tapeando

La companyia amplia la seva formació i crea a partir de la fusió de claqué i guitarra espanyola

?Tapeando? és el nou espectacle de Tap Olé. En aquesta nova producció la companyia amplia la seva formació a 4 ballarins i 4 músics i segueix creant a partir de la fusió del claqué i la guitarra espanyola. Explorant les infinites possibilitats sonores i coreogràfiques d’aquesta unió, el claqué pot trobar una nova manera d’expressar-se musical i coreogràficament, tot combinant sonoritats i ritmes llatins, flamencs, jazzístics i mediterranis, en un procés de creació conjunt entre ballarins i músics. L’espectacle es podrà veure a aprtir d’avui i fins al 15 de novembre al SAT! Sant Andreu Teatre.

També es podrà gaudir d’altres balls sorprenents com el Body Percussion (percussió corporal) o el Sand Dance (ball de sorra), que es ballava a principis del segle passat als EEUU i que actualment està gairebé desaparegut.

Fusió de cultures i estils diferents com la música espanyola i el claqué demostren que el mestissatge és un llenguatge universal capaç de crear nous destins i sensacions. Esclat de ritme i energia on es combinen el virtuosisme i la passió de la guitarra espanyola amb la precisió i elegància de les coreografies i l’espontaneïtat de la improvisació.

Tap Olé és una companyia d’alta qualitat artística, llarga trajectòria i reconeixement internacional que compta amb les coreografies del ballarí Guillem Alonso, membre fundador de la companyia i guanyador del primer premi del Campionat del Món de Claqué (93) i Roser Font, virtuosa del tapdance, entre D’altres coses ha treballat per tot el món en espectacles com ?Fire of the Dance?, és ballarina solista de claqué a l’espectacle ?Enramblao? de Rafael Amargo i ha participat al programa “Mira quién baila” de TVE.

El primer espectacle de la companyia, “Tap Olé”, es va estrenar l’any 2003 a Chicago als concerts del “Chicago Human Rhythm Project” al Vittum Theatre amb gran èxit i unes fantàstiques crítiques del Chicago Sun-Times i del Chicago Tribune. També es va presentar al canal de televisió NBC. Varen actuar al “New York Tap Festival 2003” on el públic ovacionà l’espectacle de peu. Premi del públic al Festival Internacional de Valladolid 2004 i gran èxit al “Edimburgh’s Hogmanay 2005”, “Internacional Feet Beat Tap Festival 2006” a Hèlsinki, “New York Tap Festival 2006” i arreu d’Espanya.