Tarda D’Òpera a Calella de la mà del Cor Harmonia i L’Orquestra de Cambra de Barcelona

Tarda D'Òpera és un recull de fragments de diferents obres molt populars

El prestigiós professor i crític musical Roger Alier presentarà, el proper 20 de juny, L’estrena de Tarda D’Òpera, el nou concert del Cor Harmonia i L’Orquestra de Cambra de Barcelona, que presenten un recull de diferents fragments de diverses obres líriques, entre les que s’inclouen Cors i Àries D’Òperes de Verdi, Bellini, Donizetti i Cançó Napolitana.

Albert Deprius i Ricardo Estrada dirigeixen Tarda D’Òpera. Albert Deprius és el responsable de les veus del Cor Harmonia. Dedicat al món de la lírica des de fa gairebé 10 anys, és conegut internacionalment i ha participat en òperes com La Boheme, La Traviata o Madame Butterfly, entre D’altres. L’Orquestra de Cambra de Barcelona porta la batuta de Ricardo Estrada, que compta amb una gran trajectòria musical i que ha centrat, des dels seus inicis, la seva carrera en el món de la lírica en totes les seves vessants, dirigint així Oratoris, Misses, Operetes, Sarsueles i Òperes.

Roger Alier, historiador i crític musical, professor de la Universitat de Barcelona D’Història de la Música i un dels docents més valorats de la facultat, serà L’encarregat de presentar aquest concert, la qual cosa suposa un gran orgull per ambdues formacions, el Cor Harmonia i L’Orquestra de Cambra de Barcelona. Roger Alier va ser el fundador de la revista Òpera Actual on actualment n?és president-fundador.

Tarda D’Òpera és un recull de fragments de diferents obres que, a més de constituir els punts més àlgids de la història de L’òpera, són extremadament populars. Per això, s’han afegit també algunes  napolitanes, entre elles la famosa O sole mio, una cançó que s’ha repetit fins a la sacietat, però que en aquest concert s’interpreta amb la seva identitat genuïna, tal com es fa amb la resta del repertori seleccionat.

En aquest concert participen 68 persones (40 al cor i 28 a L’orquestra). Com a solistes, cal destacar la presència de la soprano Carmen Solís i del tenor Albert Deprius, que amb la seva participació donen, sens dubte, un valor qualitatiu al projecte.

Un projecte per compartir
No és la primera vegada que el Cor Harmonia, creat L’any 1998, i L’Orquestra de Cambra de Barcelona, fundada al 2006, actuen juntes. Ja ho han fet en diverses ocasions, amb espectacles com Nit Lírica o la sarsuela catalana La Legió D’Honor, que van obtenir un gran èxit de públic i de crítica.

El nou treball conjunt, Tarda D’Òpera, serà estrenat a L’envelat del Passeig Manuel Puigvert de Calella el 20 de juny a les 18.30 hores.

Etiquetes: