Tardor romànica al MNAC

El procés de restauració D'una pintura mural protagonitza la nova sessió de les 'Mirades al romànic'

El dimecres 26 D’octubre a les 19 h tindrà lloc a les sales D’art romànic una nova sessió del cicle Mirades al romànic, la primera de les activitats que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) organitza amb motiu de la nova presentació de  les sales de la Col·lecció D’Art Romànic per tal D’aprofundir en el coneixement de les obres de la col·lecció i L’art D’aquest període.

Al llarg del mes de novembre, a més, es portaran a terme quatre taules rodones, amb el títol L’art romànic, un patrimoni de futur. Els assistents a aquestes activitats, podran conèixer de primera mà com es va desenvolupar  el procés de remodelació de les sales, descobrir nous punts de vista sobre algunes obres de la col·lecció i assistir a debats sobre el significat actual de L’art romànic,  i sobre quin és el paper que tenen els museus en la seva difusió. Totes aquestes activitats són gratuïtes.

L’art romànic del MNAC: nova presentació

La col·lecció D’art romànic del MNAC està integrada per obres dels segles XI, XII i XIII, entre les quals destaca L’excepcional sèrie de conjunts de pintura mural, única al món. Aquestes pintures, procedents en gran part de les esglésies romàniques dels Pirineus, van ser comprades i traslladades al Museu majoritàriament, entre 1919 i 1923 per evitar-ne L’exportació. La col·lecció es completa amb un ric fons de pintura sobre taula ?el conjunt més nombrós i antic de L’Europa romànica?, de talla en fusta, escultura en pedra i orfebreria.

Etiquetes: