Tàrrega tornarà a omplir-se d’art contemporani amb la segona edició del Festival Embarrat

El cap de setmana del 26 i 27 de juny torna l’Embarrat, festival de creació contemporània

L’Embarrat torna a activar el seu mecanisme. Després d’una reeixida edició l’any passat, el festival torna per tal que l’art contemporani s’apoderi de la capital de l’Urgell. Enguany, la proposta se celebrarà el 26 i 27 de juny a de les naus modernistes del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega (antiga fàbrica Trepat), que va ser l’indret d’origen de la transformació social i industrial a les terres de Lleida. Així, el festival converteix Cal Trepat en l’únic museu-industrial que acull un projecte d’art contemporani. L’Embarrat també tindrà activitat al centre de Tàrrega.

El festival està organitzat conjuntament per Intersecció i el Museu de Mecanització Agrària Cal Trepat (Ajuntament de Tàrrega) i amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, comptarà amb nombroses activitats que comprendran un ampli ventall de disciplines artístiques, que inclouen concerts, performances, exposicions i un focus especial cap al llibre com a objecte d’art.

L’Embarrat és un festival pluridisciplinar i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen la experimentació i la exploració de nous llenguatges artístics com a via d’expressió. Els principals objectius de l’Embarrat són la promoció del patri­moni industrial i natural de Tàrrega, la divulgació de la cultura, l’art i el pensament crític entre la societat i l’impuls a la creació artística més compromesa i emergent.