'Tea Time', de la directora Maite Alberdi, guanya el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula

La producció catalana 'Game Over', debut de la directora Alba Sotorra, es fa amb el Premi Nou Talent

Tea Time (Xile, 2014), de Maite Alberdi, ha obtingut el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula de la divuitena edició del festival, dotat amb 5.000€, mentre que La Mirada del Silencio, del realitzador nord-americà Joshua Oppenheimer, s’ha alçat amb el Premi del públic, el Premi Amnistia Internacional Catalunya i una Menció especial del jurat. 

La xilena Maite Alberdi ha desenvolupat un particular estil de direcció per construir retrats íntims dels seus personatges a través de petites històries de la vida quotidiana. En aquesta ocasió, a partir de les reunions mensuals de cinc dones de Santiago de Xile per prendre el te, sagradament, des de fa seixanta anys, construeix una divertida meditació sobre la joventut, el pas del temps i l’amistat. 

La producció catalana Game Over, debut de la directora Alba Sotorra, s’ha fet amb el Premi Nou Talent, dotat amb una aportació en espècie de 5.000€ per treballs de finishing per a un llargmetratge documental per a la propera obra del director. “La mirada especial amb què l’autora deconstrueix una crisi socioeconòmica, familiar i de maduració del protagonista” han convençut el jurat.

Joshua Oppenheimer explora des de fa més d’una dècada la realitat dels supervivents de la dictadura de Suharto a Indonèsia. Amnistia Internacional Catalunya ha premiat La Mirada del Silencio per “la seva cerca de la veritat, la justícia i la reparació a les víctimes i per mostrar la impunitat en què viuen els perpetradors i responsables de les matances de 1965 a Indonèsia.”. El jurat de la secció oficial, que ha volgut atorgar-li una Menció especial, ha valorat “la seva mirada imprescindible sobre la naturalesa de la barbàrie i l’impuls violent que acompanya la intolerància”.

En el bar, d’Itsaso Arizkuren (Universitat Pompeu Fabra), és un retrat dels propietaris del bar La Bodeguica de Txema que esdevé una profunda reflexió al voltant del sacrifici. Ha estat reconegut amb el Premi DOC-U “per la seva humilitat, sinceritat, intimitat i la maduresa del seu punt de vista”.

El premi Docs&Teens, atorgat pel públic assistent, ha recaigut en Mirant amunt d’Oriol Martínez i Enric Ribes, una visió del món des dels ulls d’en Joan Pahisa, un apassionat del bàsquet d’un metre d’alçada.