Teatre Gaudí estrena “Tots els dies arriben” d’Iñaki Garz

Una obra on els retrets i les acusacions seran els protagonistes d'una vetllada que marcarà la vida dels personatges

Redacció.- El 7 de setembre s’estrena al Teatre Gaudí Barcelona “Tots els dies arriben”, la nova proposta de l’autor i director Iñaki Garz, una reflexió sobre la família a partir d’un sopar que posarà sobre la taula els secrets, retrets i desacords de quatre personatges units pels llaços de sang. Una obra que es podrà veure del 7 al 27 de setembre a la Sala Petita del Teatre Gaudí.

Iñaki Garz signa l’autoria i la direcció del text, com a co-fundador de la companyia Icaroteatre. Ha estrenat obres d’autoria pròpia com Quan els llops udolen (Sala Badabadoc, 2022), La senyora Oliver (Teatre Tantarantana, 2016) o Els mots de Yorik (Espai Brossa, 2009). Lali Barenys, Pep Miràs, Jenny Beacraft i Albert Alemany interpretaran els quatre personatges que es reuniran en el sopar que destaparà els secrets de la família.

L’obra reflexiona sobre els traumes de l’abús en l’àmbit familiar: el silenci, el sentiment de culpa, la ‘desestructuració’; un seguit d’emocions que arrosseguen a la víctima i el seu entorn més immediat. Alhora, l’obra parla d’aquestes relacions i vincles familiars a l’edat madura; la crisi dels 40, dels 50, una crisi omnipresent. Serveixen d’alguna cosa les esperances dels nostres pares? Què s’espera de nosaltres quan les coses van malament?

 

Sinopsi

Dos germans tenen la tradició de reunir-se una vegada a l’any per posar-se al dia de l’estat de les seves vides. Una tradició que les seves dones detesten i que fa anys que dura i que es manté gairebé per inèrcia. De moment, ningú s’ha atrevit a qüestionar-la.

El que es pressuposava com una nit trivial per a tots presents, es converteix en una trobada caòtica i explosiva. A partir d’aquest moment s’obre la caixa de Pandora dels secrets familiars: retrets, insults, difamacions, acusacions, desacords… La vetllada acabarà d’una manera que ningú podrà oblidar i que els marcarà per la resta de les seves vides.

 

Teatre Gaudí: Creativitat, llibertat, proximitat

Nascut el 2008 entre l’Eixample i Gràcia, el Teatre Gaudí de Barcelona és un equipament cultural referent pel que fa a la llibertat creativa, l’esperit lúdic i de formació ètica i estètica de l’espectador. Des de les dues sales del teatre de proximitat, es fomenta la interacció entre les persones, que aporta creixement cultural en diferents aspectes: reflexió, ambició de superació personal, socialització, debat, confrontació i experiència creativa.