Teatre per a petits i grans a FiraTàrrega

La Fira programa gran diversitat D'espectacles de carrer, itinerants i de sala, destinats al públic infantil i familiar

El teatre destinat a tota la familia, i en especial als infants, també tindrà el seu espai en la programació de FiraTàrrega 2010. Espectacles que entretenen als més petits, però que també agradaran als que els acompanyin en el seus primers contactes amb el món de les arts escèniques.

En aquest estil D’espectacles, FiraTàrrega també ha programat una estrena. Es tracta de La bruixa i el follet, de la companyia Talia Teatre, que des del 2007 s’ha anat especialitzant en la producció d’espectacles infantils. En la seva darrera proposta, dos comediants van de poble en poble explicant la història de la malèfica bruixa Turona que, per elaborar una de les seves pocions, busca un ingredient que només tenen els humans i per trobar-lo està disposada a qualsevol cosa. Un espectacle de titelles que impregnarà en els joves espectadors el valor de L’amistat.

Les titelles també són les protagonistes a El petit elefant, la proposta que arriba a FiraTàrrega de la mà del Centre de Titelles de Lleida. Després de la gran acceptació dels seus darrers espectacles, la companyia mostrarà una adaptació d’un conte de Rudyard Kipling que explica la història d’un elefant tafaner que no para de fer preguntes. Una simpàtica rondalla, amb tocs D’humor, de tendresa i, en algun moment, un xic de dramatismo. Tot plegat, per evocar L’innat desig dels infants de descobrir, explorar i aprendre.

Xip Xap representarà a la Fira La cigala i la formiga. Amb una llarga trajectòria en la producció d’espectacles infantils i familiars, la companyia ha fet una adaptació per a titelles de la faula d’Isop i convida els més menuts a viatjar a través de les estacions de l’any. Una història amb acompanyament de cançons que parla sobre l’amistat, l’esforç i la previsió.


Espectacles per a tots els públics

FiraTàrrega 2010 també ha programat multitud de muntatges dirigits al públic familiar. Així, Ne me titere pas oferirà Circumloqui, un espectacle de titelles itinerant on s’hi barreja L’humor negre, l’enginyeria casolana i la música en directe. La companyia es disposa a actuar pels carrers amb números de màgia i D’equilibris, L’home forçut, el domador de feres i L’increïble Nadó Bala, l’únic nen capaç de volar més de 50 metres.

Cayuco és el segon treball de la jove companyia Vaivén Circo Danza i que inclou nombroses acrobàcies i interpretació musical en directe. La proposta es basa en la idea d’anar més enllà, de superar les barreres internes i externes, és una esperança que es nodreix de petits detalls i que impulsa a iniciar un viatge cap a l’autoafirmació i l’autenticitat i a fugir de les renúncies i de les pors.

Egos Teatre arriba a Tàrrega amb la seva darrera proposta. A La casa sota la sorra, la companyia assumeix el repte de dur a escena, en clau de musical, la novel·la més coneguda de Joaquim Carbó. Una obra que acompanya els espectadors al llarg D’un viatge ple D’aventures i D’acció al cor D’una organització criminal. Una adaptació apta per a tots els públics, plena de ritme, intensitat, música i humor.

A la vegada, la major part dels espectacles de clown i circ que es podran veure a la Fira, també estan dirigits a tots els públics. Així, Daromai proposa 1,2,3? poma un espectacle farcit d’humor i poesia, en què la tècnica acrobàtica i la força física es posen al servei de la bellesa, el moviment i la plasticitat. Block Party és el títol de L’espectacle de la Dance Theatre of Ireland en el què sis ballarins i tres percussionistes fusionen els mons de la dansa, la música i l’arquitectura. Cíclicus ? Puça espectacles, amb el seu Cíclicus, rememoraran records i emocions amb l’ajut d’instruments inventats, malabars agosarats i bicicletes acrobàtiques. A Troupe, Ens de nos s’instal.larà a Tàrrega amb una proposta multidisciplinar que barreja teatre gestual, cançons, contes, humor i complicitat. La companyia holandesa Warner & Consorten oferirà un espectacle provocatiu i divertit, titulat Bokkesprongen, farcit de personatges absurds i extrems que empenyen un curiós vehicle fet amb rodes de tractor.

Aquests són només alguns dels muntatges que es podran veure a FiraTàrrega 2010. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre, inclou els muntatges D’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la programació oficial i els espais D’empresa).

Venda d’entrades

Des de dilluns les taquilles de la Fira ubicades a la plaça del Carme de la ciutat ja estan operatives per a tots els usuaris. També es poden comprar entrades a través del servei Tel·Entrada de Caixa Catalunya.

Etiquetes:
,