El Teatre de Salt acull El metge de Lampedusa una producció de Teatre Lliure i Punt Produccions amb l'actor Xicu Masó

La seva interpretació li ha valgut el Premi de la Crítica al Millor Actor Principal (2017)

Redacció.- Aquest divendres 22 de febrer el Teatre de Salt acull El metge de Lampedusa una producció de Teatre Lliure i Punt Produccions amb Xicu Masó com a únic intèrpret. Un commovedor muntatge dirigit per Miquel Gorriz sobre el drama dels refugiats que ha valgut a Masó el Premi de la Crítica al Millor Actor Principal. L’actuació del Teatre de Salt és l’única oportunitat per veure aquest espectacle que clausura gira 18/19 en aquesta plaça.
El muntatge narra les vivències de Piero Bartolo, el metge de família de l’Illa de Lampedusa (el punt més meridional d’Itàlia) que es converteix en testimoni d’un dels principals drames de l’Europa occidental: el desembarcament d’immigrants il·legals procedents de terres africanes escapant de la guerra i la fam. L’obra que es podrà veure aquest cap de setmana al Teatre de Salt és l’adaptació teatral del llibre de la periodista Lidia Tilotta Lacrime Di Sale que Gianfranco Rosi va portar a la gran pantalla en un documental titulat Fuocoammare que li va valer un Ós d’Or al Festival de Berlín (2017).
Masó afirma que el fet de narrar les experiències que es viuen a l’illa en primera persona fa que l’espectador surti corprès de l’espectacle. L’actor pensa que és una història que necessàriament s’ha de fer pública. Per a ell, durant els dos anys de gira “ha estat un plaer representar aquesta peça ja que parteix d’un desig personal a partir del qual va vestir un equip per poder-lo portar a terme”.
Després d’estrenar-se a Temporada Alta 2017, fer temporada al Teatre Lliure i fer prop de 40 representacions als teatres del país s’acomiada d’aquesta gira al Teatre de Salt, al primer escenari on es va representar amb la certesa que fer teatre també és una manera de denunciar el que està passant a la costa mediterrània.