El Teatre de Salt enceta la programació del més de març amb l'obra L'Electe

Desfilaran per l'esecnari durant aquest mes actors com Clara Segura, Ramón Madaula, Roger Coma, Simona Levi, entre d'altres

Redacció.- El Teatre de Salt enceta la programació del més de març amb l’obra L’Electe amb Ramon Madaula i Roger Coma el dissabte 4 de març. Després de quedar finalista al V Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta 2015 amb aquest text, Ramon Madaula va decidir portar-lo als escenaris amb la complicitat de Roger Coma. El resultat és una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.
Cada vegada que un jove polític recent elegit president assaja el seu discurs d’investidura, un terrible tic deforma la seva cara de forma tan ridícula com hilarant. El psiquiatre té poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.
L’Electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatre. Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.
Material de premsa
SIMONA LEVI
HAZTE BANQUERO. TARJETAS BLACK.
TODO LO QUE QUISIERON OCULTARTE
DISSABTE 11 DE MARÇ – 21h
Espectacle en castellà
L’activista i polifacètica Simona Levi torna als escenaris per denunciar una història real i dramática però sobretot absurda i atroçment còmica.
Caja Madrid (avui Bankia) va produir la setena part del forat de centenars de milers de milions que constitueix l’anomenada “crisi”.
Aquesta és la trama de com es va crear, però també de com, contra tot pronòstic, va canviar el final que tenien previst els banquers i els polítics que la van perpetrar. Una història, amb paraules textuals que van deixar escrites els implicats. Tot seguit de la funció hi haurà un col·loqui amb Simona Levi.
REVOLTA DE BRUIXES
J. M. BENET I JORNET
DIUMENGE 19 DE MARÇ – 18h
Debut de les noies de La Kompanyia Lliure, creada per donar a conèixer talents emergents, amb l’històric text de Josep Maria Benet i Jornet, estrenat el 1981. Amb ulls renovats, l’obra narra tot allò que succeeix a sis dones i un home en el transcurs
d’una nit de lluna plena.
Elles formen la brigada encarregada de la neteja diària d’uns grans locals, ell s’ocupa de la vigilància i control nocturn. Les dones tenen un problema comú, col·lectiu, que les enfrontarà amb el vigilant, però aquest problema és gairebé l’única cosa que les uneix, i és per això que la diminuta i domèstica revolta que sobrevé pot agafar aviat uns camins inesperats.
CLAUDIA
LA CONQUESTA DEL POL SUD
DIVENDRES 24 DE MARÇ – 21h
Espectacle en castellà
Claudia Victoria Poblete va néixer a Buenos Aires el 1978. Però va descobrir que es deia així als 22 anys: als pocs mesos de néixer havia estat segrestada per un família de l’entorn militar de la dictadura.
Claudia, com a testimoni i protagonista real de la història, ens parla en primera persona del valor necessari per aixecar la veu i prendre partit.
La Conquesta del Pol Sud parteix de l’experiència vital d’una enginyera de sistemes argentina per crear un poema escènic sobre la memòria, la justícia i la identitat, sobre la colectivitat i la individualitat que interactua amb imatges documentals i material procedent de la investigació de la companyia al nord d’Argentina. Després de la funció hi haurà un col·loqui amb la companyia.
CLARA SEGURA
CONILLET
DIJOUS 30 DE MARÇ – 21h
Una mare rep una carta de l’escola que diu que el seu fill no progressa adequadament. Aquest fet dispara l’acció de l’obra i el cor de l’únic personatge de Conillet, que iniciarà un viatge a les profunditats del seu interior i la confrontarà amb pors i desitjos.
A partir d’un text de Marta Galán Sala interpretat per una immensa Clara Segura, Conillet parla de les dones, però en el fons parla de com funciona el món.
És la selfie d’una dona polièdrica, al límit, que ha de fer malabars diaris per combinar totes les seves facetes i mantenir un equilibri entre les seves obligacions i els seus desitjos. La seva vida és com un xuclador, un anar i venir frenètic al ritme d’un timbal de Duracell, que dura i dura i dura… Però què passaria si un dia, a totes les conilletes del món, se’ls acabessin les piles’