El Teatre de Salt presenta l’aplaudit Othelo, una versió irreverent del clàssic de William Shakespeare de la mà del mestre del clown argentí Gabriel Chamé

Teatre de Salt se suma al col·lectiu #NovaVeu, la proposta que apropa els joves a les arts escèniques

Redacció – Aquest divendres 11 de maig a les 21 h, el Teatre de Salt presenta un espectacle del mestre de clown argentí Gabriel Chamé, que és una versió irreverent i austera de la gran tragèdia de William Shakespeare, Othelo.
Després d’estar programat i aplaudit a l’Off de La Villaroel, un dels espais barcelonins destinats al teatre alternatiu, la companyia ha començat la gira per Catalunya i ara arriba a les comarques gironines.
L’escenografia contemporània d’aquest Othelo ajuda al públic a entrar a la intimitat dels personatges: els seus secrets, pors, mentides i enveges. L’obra, amb un repartiment format per especialistes en el teatre físic i burlesc, va ser guanyadora de tres premis Teatros del Mundo 2013 per la millor adaptació, el millor actor (Martín López) i la millor direcció.
Tal com afirma el director Gabriel Chamé, “és un espectacle que parla dels pilars principals de la nostra societat: l’amor, el racisme, l’enveja, la violència domèstica, etc”. L’adaptació argentina del clàssic vol ironitzar la gran tragèdia per tal de fer més propers aquests temes transcendents als seus espectadors, portant els clàssics a la contemporaneïtat.
El Teatre de Salt aposta per les noves veus crítiques
Aquest mateix dia, el Teatre de Salt comença la seva col·laboració amb el col·lectiu #NovaVeu, una proposta que neix de la plataforma digital Recomana i el festival Temporada Alta amb la voluntat de fer visible les veus crítiques dels joves i alhora apropar més les arts escèniques a aquest col·lectiu.
La proposta ofereix als joves que en formen part, l’aproximació a les arts escèniques a través de col·loquis postfunció, trobades amb professionals o bé passis per a prèvies d’espectacles. Aquest divendres podran participar d’un postfunció amb la companyia argentina que representarà Othelo, per poder conèixer com es porten a terme els processos de relectura d’un dels clàssics teatrals.